Az EU gazdasága és a migráció

2017. augusztus 13. 09:16

Csath Magdolna
Magyar Idők

A V4-ek gazdasága ma már van annyira erős, hogy saját forrásokra támaszkodva, összehangolt gazdasági stratégiát alakítson ki és valósítson meg: migráció nélkül.

„Mit tehetnek ebben a helyzetben a V4-országok? Természetesen érvelniük kell, bizonyítaniuk kell igazukat. Ki kell állniuk az erős nemzetállamokra épülő erős EU gondolata mellett. Azonban ez nem elég.

A megoldás nyilvánvaló: a politikai szolidaritáson túl a V4-ek erős gazdasági tömbbé kell hogy fejlődjenek, csökkentve gazdasági függőségüket a fejlettebb EU-s országoktól. Létre kell hozni a Varsó–Budapest gazdasági tengelyt, amelynek mentén meg kell teremteni a korszerű infrastruktúrát és az erős helyi, de a többi V4-ország cégeivel együttműködő gazdaságot.

Ez nem biztos, hogy tetszik majd az EU vezetőinek, hiszen nem véletlen, hogy saját nagy cégeik érdekeit szem előtt tartva, EU-s forrásokból elsősorban a kelet–nyugati útépítéseket támogatták. Azonban ez a nemzeti érdek. Továbbá a V4-ek gazdasága ma már van annyira erős, hogy saját forrásokra támaszkodva, összehangolt gazdasági stratégiát alakítson ki és valósítson meg: migráció nélkül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116043