Transznemű katona voltam: Trumpnak részben igaza van

2017. augusztus 10. 10:39

Jamie Shupe
MercatorNet

Így, mint volt esélyegyenlőségi képviselő, rá kell mutatnom, hogy a transzgender rendelkezések a seregben hátrányosan érintik a nőket. Ez a hátrány pedig abból az előnyből fakad, amivel a biológiai férfiak rendelkeznek a biológiai nők felett.

„Így, mint volt esélyegyenlőségi képviselő, rá kell mutatnom, hogy a transzgender rendelkezések a seregben hátrányosan érintik a nőket. Ez a hátrány pedig abból az előnyből fakad, amivel a biológiai férfiak rendelkeznek a biológiai nők felett. 

Ez pedig a seregben a szolgálat egyik alappillérét érinti – az előremeneteli rendszert.

Az amerikai közvéleménynek beadták azt az ideológiát, hogy a szimpla hormoncsere a két nemben egyenlővé teszi őket sportban, erőnlétben és biológiailag is. De ez nem igaz.

A férfiak medencéje ugyanis előnyösebb csontstruktúrával rendelkezik, mint a nőké, ha futásról vagy menetelésről van szó, mivel a nők medencéje természetből fakadóan tágabb a gyermekszülés miatt. Ugyanígy a férfiak tüdeje nagyobb, mint a nőké.  
Ezek megkérdőjelezhetetlen, tudományos tények.

Mivel biológiailag férfi vagyok, katonai karrierem egésze alatt egy női katona sem volt képes megelőzni engem a két mérföldes futásteszten. 

Az amerikai hadsereg, ha a előrejutásról van szó, meritokrácia. A korábbi értékelések, jelentések segítségével rangsorolják a leendő vezetők és hivatalnokok érdemeit. 

Amikor egy biológiailag férfi személy nőként él a nemi identitása miatt és így természetes biológiai előnyeit használva teljesít jól a fizikai erőnléti teszteken, az bizony befolyásolja az előrejutási rendszert. (…)

Mint volt katonai vezető és mint nonbináris transzgender személy, hűségem nem a transzközösségnek szól. Hűségem a nemzet védelmének szól. És ez akkor sem változott, amikor három és fél évig transzgender nőként éltem. 

Ezért szólalok meg. Mert nem alkalmas a katonai szolgálatra a transzgender közösség minden tagja. Ahogy nem alkalmas minden férfi vagy nő sem.
Donald Trump elnök úr súlyosan téved, amikor teljesen betiltja a transzgender katonai szolgálatot, mivel nem minden transznemű katona szenved nemi identitászavarban. És nem minden transz személynek van szüksége nemváltó beavatkozásra.

De az elnök és akik osztják a nézeteit, nem is tévednek mindenben.

A nemi identitászavar kezelésére használt hormonális és műtéti beavatkozások problémásak és lehetnek komplikációik. A nemet váltó személyek által okozott problémák az előléptetési rendszerben valódiak és diszkriminatívak a nőkkel szemben. A szolgálattól távol töltött idő és az, hogy az ilyen személyek gyakran nem vethetőek be – ez védhetetlen.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115929