Ideje pappá szentelni nős férfiakat, írok a pápának

2017. augusztus 10. 13:10

Beer Miklós
SzemLélek

Az alkalmas nős férfiakat meg is kellene szólítani, meghívni. Felejtsük már el azt, hogy lehet papnak jelentkezni, és ennyivel beérjük! Interjú.

„Ez azt is jelenti, hogy a választható cölibátus lenne az egyház útja?

Én így gondolom. Viszont azt is gondolom, hogy az állandó diakonátus nem lehet a papság felé való átmenet. Az egy másik küldetés. Ne keverjük össze a papsággal tehát a diakonátust! Ezért fontos, hogy nagyobb távlatban gondolkodjunk, és a fő szempont a közösségek lelki vezetése legyen. Ne keressünk félmegoldásokat, így például ne alkalmazzuk az állandó diakónusokat amolyan pót-papként.

Akár lát is maga körül olyan alkalmas nős férfiakat, akik a megfelelő képzést megkapva családos létükre papként szolgálják az egyházat, akiket fel is szentelne?

Igen. Látok olyan embereket, akik a maguk szerénységével ott vannak a háttérben. Fontosnak tartom elmondani, hogy nem tartanám helyesnek a papok nősülését, teljesen másról oldalról közelíteném meg az egészet. Az alkalmas nős férfiakat pedig meg is kellene szólítani, meghívni. Felejtsük már el azt, hogy lehet papnak jelentkezni, és ennyivel beérjük! Akit arra alkalmasnak tart az elöljáró, azt hívjuk meg, és bízzuk rá a megfelelő feladatot.

Tervezi-e, hogy ezen törekvéséről tájékoztassa az Ön elöljáróit?

Tervbe vettem.

Konkrétan Ferenc pápának fog írni?

Igen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115937