Gattyán György gazdagodik a román szexcam iparból

2017. augusztus 10. 13:04

A havi román átlagkereset tízszeresét is megkeresheti egy román lány a szexcam iparban – ebből pedig a magyar üzletember, Gattyán György profitál a legtöbbet.

A román szexcam szektort mutatta be a BBC csütörtökön megjelent cikkében – az írásból kiderül, a román pornóipar tetején Gattyán György magyar üzletembert találjuk.

A cyberszex világában a kamerák előtt modellek, a képernyők végén kliensek találhatók. Romániában komplett iparág alakult ki eköré, így több ezer lány dolgozik ezen a területen. A lányok csukott ajtók mögött, egy profi fotósfényekkel felszerelt szobában egyedül dolgoznak – ez pedig a hatályos törvények szerint teljesen legálisnak számít.

A modellek munkáját pszichológusok és angoltanárok segítik. A nyugati ügyfelek miatt elengedhetetlen a jó angoltudás, a szakma miatt pedig a fétisek pontos ismerete sem hiányozhat. Az ügyfelek nagy része Észak-Amerikából és Nyugat-Európából kapcsolódik be.

Hogy miért is olyan népszerű a szexcam ipar Romániában? A válasz egyszerű – a pénz miatt. A cikkben szereplő Lana, egy, a cyberszex világában dolgozó román lány napi 8 óra munkával nagyjából havi 4000 eurót keres, ami pedig tízszerese a román havi átlagkeresetnek. A stúdió, ahol a munkáját végzi, legalább még egyszer ennyit kap érte. 

A pornópiramis csúcsán a magyar vonatkozás sem maradhat el: a Gattyán György alapította LiveJasmin szexcam oldal kaszálja a legtöbbet a román lányok munkáján. Ez az oldal közvetíti a stúdió munkáját a világhálón. Bevételük a lányok munkáján nagyjából a keresetük duplája, 8000 euró körül lehet.

Hogy mennyi pénz is van a pornóiparban, annak szemléltetésére érdekes adat lehet a LiveJasmin napi látogatottsága is: ugyanis az oldalt nap mint nap 35-40 millióan keresik fel.  

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115936