„Egy kicsit el van szabadulva a pokol” – Áldás vagy átok a budapesti bulinegyed?

2017. augusztus 09. 10:59

Áldás vagy átok a budapesti bulinegyed? Elveszti-e „Budapest-jellegét” a főváros? Mit adhatnak a turisták Budapestnek? Milyen volt az élet a bulinegyed előtt? Erről kérdezte meg stábunk az utca emberét a pesti belvárosban. Belefutottunk Békés Mártonba és Böcskei Balázsba is, akik a fővárosról szóló kötetükben kritizálták a bulinegyedet.

2017. augusztus 09. 10:59

Kapcsolódó cikkek

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2017. augusztus 12. 14:23
Föleg a pénz gyarmatosít, annak vagyunk kiszolgáltatva...
csurcsányi
2017. augusztus 10. 20:21
Csak azt magyarázza meg valaki,hogy mi abban a buli,hogy takony részeg és betépett emberek végig hányják,szarják és hugyozzák a belvárost.Ez a kulturált szórakozás?A demokratikus Amerikában a bíró csak több ezer dollár ellenében helyezné szabadlábra ezeket bulizó ember féléket.
fractalized.bitstream
2017. augusztus 10. 12:50
Bulinegyed? Röhögnöm kell. Egy normális koncerthelyszín sincs ott. Ami van, az is tulajdonkáppen alkalmatlan erre a célra.
Strassnoff Ignác
2017. augusztus 09. 23:35
1/ A bulizók, külföldiek és magyarok egyaránt nagy pénzt hagynak ezeken a helyeken. A pénz csak velük együtt jön, külön nem mászkál. 2/ A nyugati világ szinte összes nagyvárosában vannak ilyen negyedek. Néhol akkorák, mint fél Budapest. Ott tudnak vele együtt élni. 3/ Ha valahova zsákszám dől a turisták pénze, akkor tessék alkalmazkodni az illető önkormányzatnak! Mondjuk több nyitott illemhely éjjel-nappal, netán 2-3 járőrkocsi éjszakánként a környéken, esetleg a rosszarcú köztereseik őgyeleghetnének 3 műszakban is. Bécs közepén éjjel kettőkor fingasz egy hangosabbat és két perc múlva melléd parkol egy rendőrautó, hogy ne zajongj. Költeni is kell, nem csak pénzt zsebelni! 4/ Ha valaki egy ilyen negyed közepén él, annak számolnia kell ezzel. Somogyban, Zalában emberek tízezrei élnek az ország legjobb vadászterületén. A vadak komoly károkat okoznak a gazdáknak, az autósoknak úgy ötvenszer nagyobb esélye van vaddal ütközni, mint az országban máshol, aztán mégse mondhatják, hogy szüntessék meg a vadgazdálkodást! Tenger pénz hoz, országos érdek. Ha nem tetszik, el lehet költözni. Csak persze nekik nem nagyon megy ez. Ezzel szemben Budapesten egy belvárosi lakás árából Zalában kapsz egy zsákfalut, Szabolcsban meg mondjuk 2 hosszabb utcát. Borsodban a templommal együtt. Lehet odamenni, ott nem balhéznak a turisták éjjelente. Maximum a régebbi migránsok... 5/ Ha semmiképp se jó, akkor nem kell szarozni, be kell zárni minden helyet este 9-kor, aztán lekapcsolni a kerületben a villanyt, mint a 80-as években Bulgáriában! Bulinak vége. Igaz, ugrik pár milliárd évente, de ennyit biztos megér a csend... 6/Ahol nincs bulinegyed, ott se sokkal tisztább a város. Sőt! Maximum csendesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik