Soros ülés

Nem támogatja a Fidesz a rendkívüli parlamenti ülést

2017. augusztus 3. 15:32

Nem vesz részt az MSZP és az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen a Fidesz-KDNP frakció. Álláspontjuk szerint Soros a helyi embereivel akarja összehívatni az Országgyűlést, hogy eltörölhessék a „Lex CEUt". Véleményük szerint felháborító, hogy ehhez a baloldal által bajba sodor devizahitelesek ügyét használják fel. A rendkívüli parlamenti ülés összehívásához negyven képviselő aláírása szükséges.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem vesz részt t rendkívüli parlamenti ülésen – közölte a Fidesz augusztus3-án az MTI-vel. Közleményükben azt írták: „Soros György a helyi embereivel akarja összehívatni" a magyar Országgyűlést, hogy eltöröltesse a „Lex CEU”-t és a „törvények fölé helyezze a Soros-egyetemet”. „A magyar baloldal pedig végrehajtja a rendelést, hiszen Soros bábjai. Ha rajtuk múlna, ugyanilyen gyorsasággal bontanák le a kedvéért a kerítést, a tranzitzónákat és fogadnák el a kvótát, hogy végre tudják hajtani a »Soros-tervet«” – fogalmaztak.

A kormánypártok felháborítónak tartják, hogy mindehhez a devizahitelesekre hivatkoznak, akiket a baloldal sodort bajba, hagyott segítség nélkül és még a polgári kormány devizahiteleseket segítő intézkedéseit sem támogatta. „A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem fog elmenni a Soros által összehívott ülésre” – közölték.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke csütörtökön jelentette be, hogy az LMP csatlakozott az MSZP kezdeményezéséhez, hogy tartson az Országgyűlés rendkívüli ülést nyáron. A szocialisták annak érdekében kezdeményezték a rendkívüli parlamenti ülés összehívását július közepén, hogy módosítsák a felsőoktatási törvényt, miután az Európai Bizottság (EB) újabb szakaszba léptette az ügyben Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást. Az LMP javaslatot tett a napirend kiegészítésére annak érdekében, hogy a devizahitel-károsultak kilakoltatását felfüggesszék.

Rendkívüli parlamenti ülés összehívásához a képviselők egyötödének aláírására van szükség.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115633