A Fidesz szerint a Jobbik ismét beállt a „Soros-kórusba”

2017. augusztus 2. 16:44

A Jobbik összezárt a baloldallal és most újra velük együtt ismételgeti a Soros-hálózat hazugságkampányát – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai közleményében.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint „a Jobbik ismét a Soros-hálózat hazugságkampányát” folytatja azzal, hogy a közigazgatási bíróvá válás szabályainak tervezett megváltoztatását támadja. Hidvéghi Balázs szerdán az MTI-nek küldött közleményében arra reagált, hogy Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján közölte, az ellenzéki párt alaptörvény-ellenesnek tartja, hogy a kormány a sarkalatos törvényt megkerülve, rendeletben készül módosítani a közigazgatási bíróvá válás szabályain.

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója azt írta: a Jobbik korábban már az ngo-k (nem kormányzati szervezetek) és a „Soros-egyetem” védelmében is „összezárt a baloldallal és most újra velük együtt ismételgeti a Soros-hálózat hazugságkampányát”.

Hidvéghi Balázs szerint Magyarország és Lengyelország is a Soros-terv útjában áll: nem akar migránsokat betelepíteni és elutasítja a kötelező kvótát. Ezért mindkét országgal szemben „erőteljes nyomásgyakorlás indult”, és mindkét országot a bírósági rendszer ürügyén támadják. Úgy folytatta: a közigazgatási bíróságok olyan szakmai bíróságok, ahol közigazgatási ügyekben döntenek, amihez közigazgatási szakemberek kellenek. Ez így van Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Csehországban is. A szakmai tudás és gyakorlat hiánya miatt a közigazgatási bírósági ügyek korábban több évig elhúzódtak az ügyfelek rovására. Az a cél, hogy gyorsabbak és hatékonyabbak legyenek az eljárások, ehhez pedig közigazgatási szakemberek is kellenek – jelentette ki.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/115569