27 éve a magyarokat mentették, a kormány szerint most már tehertételek a nemzet számára

2017. július 21. 09:24

Miképpen vélekedhet úgy egy miniszter emberekről, hogy őket a tehertétel vagy erőforrás kategóriába sorolja. Egyáltalán mit is jelent az, hogy erőforrás? Ki beszélt emberekről mint erőforrásról a bolsevikok vagy a nácik óta?

2017. július 21. 09:24
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„»A magyar közösségek és a kormány sem döntötte el azt a kérdést, hogy a határon túli, magyarul beszélő cigányok tehertétel vagy erőforrás.« (Balog Zoltán, 2017. július 20.)

Első körben szedjük is le azt, hogy a cigányokról beszél Balog. Miképpen vélekedhet úgy egy miniszter emberekről, hogy őket a tehertétel vagy erőforrás kategóriába sorolja. Egyáltalán mit is jelent az, hogy erőforrás? Ki beszélt emberekről mint erőforrásról a bolsevikok vagy a nácik óta? Egy miniszter, aki a szociális, az egészségügyi és az oktatási területet felügyeli, hogy beszélhet tehertételként bármilyen emberről, miközben az ő feladata az lenne, hogy az emberek kapják meg a megfelelő oktatást, egészségügyi ellátást, szociális segítséget, hogy boldog életet éljenek, hogy együtt dolgozhassanak a közösség és tagjainak felvirágoztatásán.

És akkor lépjünk tovább. Vajon ki dönti el, hogy a magyarul beszélők magyarok-e? Hogy dönti el Balog, hogy a magyar cigányok magyarok-e? Származási alapon, fejméret alapján, vagy lesz akcentus teszt? És hogyan lehet a cigányokról így, mint a nagybetűs Cigányságról beszélni? Egy pozsonyi, szabadkai vagy kolozsvári cigány ugyanolyan? Egy kis erdélyi falu és egy budapesti külvárosban élő cigány életét hogyan lehet egybeolvasztani a »cigányság« ernyője alatt? Mit jelent a cigányság ebben a mondatban, amikor van beás vagy lovári cigány, csak hogy két példát mondjak, akik teljesen eltérő saját hagyományokkal és kulturális külsőségekkel rendelkeznek?

Hogyan akar a kormány dönteni, hogy a határon túli magyar cigányság tehertétel vagy erőforrás? Mi lesz a döntési kritérium? És miért is hasznos egyáltalán ez az elválasztás?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2017. július 22. 01:15
Azért erőforrás te nagyongyökér, mert a libsi dumátok beette magát mindenhová. A személy(zetis) kifejezés valami miatt sértő lett hirtelen, elneveztétek emberi erőforrásnak. Mert az olyan emberi. Így lett a tömegközlekedésből is-mert az meg személytelen szerintetek, bár pontosan kifejezte azt, ami történik-közösségi közlekedés pl. És egyáltalán: minden közösség lett és általában ettől kisebbség vagy védendő csoport, esetleg veszélynek kitett istenharagja. Így lett a homoszexuálisból lmbtqiaxywz-és ahány betű még csak akad az ábécében. Így lett a cigányból roma, a dagadt négerből meg följelentés. Satöbbi, satöbbi, satöbbi. Most meg nem tetszik? Be kár! Sajnállak.
1120
2017. július 21. 18:57
Na. Van egy létező probléma. Az, hogy sok határon túli magyar szülő azért nem magyar iskolába járatja a gyerekét, mert némelyekben sok a (magyar nyelvű) cigány. Ez bizony egy létező probléma! Erről (és nem másról) folyt éppen a beszélgetés, amikor a miniszternek ez a szerencsétlen mondata elhangzott. A miniszter (ebben egészen bizonyos vagyok) bocsánatot fog kérni. Amikor ez megtörténik, akkor meg majd a távozását fogják követelni - ez is tuti... Jámbor András pedig (aki sokkal inkább tehertétel, mint erőforrás) kereshet magának egy új gumicsontot a mostani uborkaszezonban.
Lolka-Bolka
2017. július 21. 18:33
a kurva anyad te NACI patkany
TonyKann
2017. július 21. 17:59
"Ki beszélt emberekről mint erőforrásról a bolsevikok vagy a nácik óta?", írja Jámbor Úr. A világban mindenütt használjál a "Human resources" összetett szerkezetet. Hogyan lehet valaki ennyire tájékozatlan vagy rosszindulatú?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik