Először ült le egymással vitatkozni az RMDSZ és az EMNP ügyvezető elnöke

2017. július 21. 15:46

Először folytatott nyilvános vitát az RMDSZ ügyvezető elnöke és az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke. A két politikai alakulat vezetője Tusványoson ültek le egymással beszélgetni pénteken. Az RMDSZ-es fél szerint a közös munka érdekében akcióegységeket kell létrehozniuk.

2017. július 21. 15:46

Először folytatott nyilvános vitát pénteken a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében Porcsalmi Bálint, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ügyvezető elnöke. Mindketten úgy vélték, hogy helye van a két alakulat közötti párbeszéd folytatásának.

Porcsalmi Bálint kijelentette: a párbeszédnek helye van, de meg kell keresni annak a módját, hogy a két politikai alakulat „akcióegységet” hozzon létre, és közös munkát végezzen. Az RMDSZ ügyvezető elnöke szerint a partneri együttműködéshez arra is szükség lenne, hogy az EMNP politikusai kerüljék az RMDSZ politikusait megbélyegző kijelentéseket. Toró T. Tibor szerint a két alakulat úgy oszthatná el a feladatokat, hogy az RMDSZ viszi a bukaresti politikát, de bizonyos ügyeket a hatékonyság érdekében átenged a versenytársainak.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2017. július 21. 16:38
Csak óvatosan az RMDSZ-esekkel! Mind kollaboráns, 27 éve tesznek keresztbe a magyarok autonómia törekvéseinek. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik