Tudósítás egy jelentős eseményről

2017. július 15. 18:08

Janisch Attila
Magyar Narancs

Például a pekingi olimpiai megnyitója rendben volt. Giccs volt az is, de legalább profin és flottul lebonyolított giccs. Ez meg?

„De például a pekingi olimpiai megnyitója rendben volt. Giccs volt az is, de legalább profin és flottul lebonyolított giccs.

Ez meg?

Hagyjuk a színpadot időről időre betöltő lábszárcsapdosós, sarkantyúcsörgetős, lovasnemzetvagyunk-kihaénnem, nemzeti mentés trappolásokat. De az már milyen, hogy miközben a CNN is egyenes adásban közvetítette a banzájt, a színpadra lépő Bajszos Miegymás úr és a Budapestviceházmester úr, illetékes elvtársurak nem angolul szóltak urbi et orbi, hanem ékes magyarul, aminek következtében veretes szövegeiket élőben (!!) – kétmondatonként (!!!) és full hangerőn, a live show elemének szánva ezt is – fordították a szinkrontolmácsok. A világ kisebbségben lévő, nem szkíta anyanyelvű része pedig feltehetően nagy élvezettel hallgatta a perceken át tartó ugor karatyolást.  A könnyed humoráról híres Bajszos Miegymás úr még egy viccnek is nekirugaszkodott, hadd dolgozzanak a tolmácsok!

Na, azok meg ki is tettek magukért. A női tolmács például, aki angolul üvöltötte a felvonuló nemzetek nevét, az orgazmusig volt felspannolt és extatikus – habár kérdés, hogy mi szükség a nyilvános orgazmusra egy ilyen szolid sportrendezvényen?!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114772