Tarlós István kis pillanata

2017. július 14. 12:38

Bohus Péter
Index

A főváros legutóbb 2011-ben 9 díszpolgár nevét törölte a díszpolgárok listájáról, olyanokét, mint Sztálin meg Haynau, és mit ad isten, éppen Tarlós István kezdeményezésére.

„Csakhogy a főváros legutóbb 2011-ben 9 díszpolgár nevét törölte a díszpolgárok listájáról, olyanokét, mint Sztálin meg Haynau, és mit ad isten, éppen Tarlós István kezdeményezésére.

Innen nézve úgy tűnik, mintha szimbolikus jelentése miatt főpolgármesteri szintre lenne emelve a kérdés. Ez érthető is lenne, fontos jelezni, hogy a Budapest főváros kire elég büszke, hogy a nevét összefüggésbe hozzák a várossal, és hát a fent nevezettek tényleg mindennek elmondhatók, de a magyarságért, illetve Budapestért fáradozónak a legkevésbé sem. Érdekes továbbá, hogy 2011-ben Soros György nem számított a haza és Budapest ellenségének.

Nem úgy, mint manapság. Ennek ellenére a főpolgármester tart attól, hogy ha valakik belefeledkeznek a visszavonásosdiba, az indulatspirált és méltánytalanságokat szülne. Ebből kifolyólag mégiscsak az tűnik valószínűnek, hogy ő nem fog ilyen javaslatot tenni.

Persze nem látunk bele a főpolgármester fejébe, ahogy a képviselőkébe se, de a pisztoly már megjelent a színpadon, és ahogy nézzük, ebben a kérdésben nem az a döntő, hogy mit gondolnak a budapestiek és képviselőik, hanem hogy mit gondol a kormány és a kormánypropagandát irányítók.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114728