Látogatás

A TEK védi Netanjahut Budapesten

2017. július 14. 15:06

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök jövő héten találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, Áder János köztársasági elnökkel és részt vesz a visegrádi négyek (V4) tanácskozásán is.

Pintér Sándor belügyminiszter a Terrorelhárítási Központot (TEK) jelölte ki, hogy biztosítsa Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és felesége, Sara Netanjahu védelmét jövő heti magyarországi tartózkodásukon.

A TEK pénteken az MTI-vel közölte: Izrael kormányfője július 17-20. között tartózkodik Budapesten. Benjámin Netanjahu találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, Áder János köztársasági elnökkel és részt vesz a visegrádi négyek (V4) tanácskozásán is. 

Azt írták: a TEK a nemzetközileg védett személy biztosítása érdekében szükséges személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket a látogatás végéig fenntartja. A korlátozásokról a TEK honlapján lehet majd tájékozódni. Ugyanakkor hozzátették, hogy az útvonal-korlátozásokat a hatóságok – tekintettel a vizes vb miatt bevezetett egyéb korlátozásokra is – csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114735