Békeszabotőrök

2017. július 12. 08:50

Lovas István
Magyar Hírlap

Kiderülhet az is, hogy a Fehér Ház fura ura olyan megállapodásokat köt, amelyek az amerikai hadiipar lobbistáinak csettintése helyett a világon élő, békére vágyó milliárdoknak lesz jó.

„Maga a szíriai tűzszünet megkötése mintha azt mutatná, a jövő talán mégsem annyira reménytelen, mint azt Roberts látja. Függetlenül attól, hogy – mint megtanultuk – Trumpnál csak kiszámíthatatlansága az az archimedesi pont, amellyel Földünket valóban sarkából lehet kiforgatni. 

Még kiderülhet az is, hogy a Fehér Ház fura ura megmakacsolja magát, és mind az orosz, mind a kínai államfővel olyan megállapodásokat köt, amelyek az amerikai hadiipar lobbistáinak csettintése helyett a világon élő, békére vágyó milliárdoknak lesz jó. Derűlátásunkat tagadhatatlanul táplálja az a nyugodtan korlátlannak nevezhető gyűlölet, amelyet a fősodratú sajtó fejez ki az amerikai elnök irányába. Mint a New York Times – a szerző neve ezúttal is maradjon homályban –, amely szerint Trump egyenesen »zagyvaságokat beszélő, hazudozó, csaló bandita«. Ami a normális emberek nyelvére fordítva azt is jelentheti, hogy a napi »kit bombázzunk szét« napirend netán éppen, ki tudja alapon lehet pozitív üzenet is, hiszen minden banditának vannak gyenge napjai, amikor gyerekeket simogat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114582