Együtt tépnek

Szervezetten tépked plakátot az Együtt

2017. július 11. 13:41

Budapest több kerületébe is jelentett be demonstrációt az Együtt, melynek keretében rendőri kísérettel távolítják el az eléjük kerülő kormányzati plakátokat.

Budapest számos kerületében szervez demonstrációként bejelentett Soros-plakát-eltávolítást az Együtt. Az Index azt írja, rendőri biztosítással már vasárnap a XVI. kerületben jónéhány plakátot eltávolítottak, pénteken és szombaton pedig a XVIII., XIX., XII. és XXII. kerületekben is akciózni fog a párt.

Ezzel egyébként az Együtt nem sért semmilyen törvényt: a plakáttépés a szabad véleménynyilvánítás részeként kezelendő, és alkotmányos jognak számít. Ugyanakkor a hirdetéseket kihelyező plakátcég plakátonként több, mint tízezer forintos büntetéseket is az érintettek nyakába varrhat.

Mi vagyunk a társadalomnak az a négyötöde, amelyik nem vett részt ebben a nemzeti meghívott konzultációban. (...) Mi a társadalom többségének véleményét képviselve távolítjuk el ezeket a plakátokat” – indokolta az akciót Vajda Zoltán, az Együtt képviselője.

A „Nagytakarítás” néven futó együttös eseményre egyébként a DK is rászervezett: Gyurcsányék pártja „A DK átfesti a Soros-plakátokat” címmel jelentették be saját tiltakozásukat. Ők nem a plakátok letépésével, hanem festékszóróval való átfestésével fognak tiltakozni a kormány plakátkampánya ellen.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114551