A terrorizmus ellen

Gyarmati István: Nemzetközi összefogásra van szükség Európa védelmében

2017. július 9. 13:04

A jogszabályok modernizálását és európai különbizottság felállítását szorgalmazta Gyarmati István az M1 műsorában. A biztonságpolitikai szakértő nemzetközi összefogást sürget a terrorizmus elleni harchoz.

Nemzetközi együttműködés nélkül nem lehet eredményesen harcolni a terrorizmus ellen” – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap, a terrorizmus elleni harc hiányosságainak feltárására felállítandó európai parlamenti különbizottságról szólva.

A szakértő szerint az európai jogszabályok modernizálása fontos, régóta aktuális feladat, szükség lenne olyan jogszabály megalkotására, amely segíti a terrorizmus elleni harcot.

A terrorizmus elleni harc hiányossága lehet, ha az egyes országok közötti különbségek akadályozzák az együttműködést, bizonyos tagállamokban pedig hiányoznak bizonyos törvények vagy olyan jogszabályok vannak hatályban, amelyek húsz éve megfeleltek, de ma már nem. Fel kell tárni, hogy az egyes tagállamokban, illetve az európai uniós szabályozásban milyen hiányosságok vannak” – tette hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114459