Büszkeség és kasszásélet!

2017. július 4. 08:31

Jámbor András
Kettős Mérce

És ott vagyunk a melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzok mellett, akiknek folyamatos titkolózásban, vágyaik, szerelmük, önbecsülésük, boldogságuk, fizikai és mentális jólétük folyamatos veszélyeztetettsége között, az igazi családalapítás esélye nélkül kell élniük.

„Ma Magyarországon szétesett, hatalom nélküli csoportok küzdenek azért, hogy a felszínen maradjanak. Néha a mentősök tüntetnek százan, néha a Tesco-dolgozók – előlegezzük meg – ezren, néha a CEU-ért mennek utcára az emberek, néha egy iskoláért vagy egy kórházért.

Ezek a harcok egyedül viszont mindig elbuknak és a jövőben is el fognak bukni. Ugyanis a hatalommal rendelkezők, legyen ez a tőke, az államhatalom vagy a médiahatalom, nem fogják a hatalmukat átengedni a népnek. Kedvezményeket tesznek, néha hagynak győzni, de az elnyomás mindaddig fokozódik, ameddig vissza nem vesszük a hatalmat.

Kezünkbe nem vesszük az irányítást a saját életünk felett.

Ehhez pedig a szolidaritás vezet. Ha felismerjük közös elnyomott helyzetünket, nem versenyzünk abban, kinek rosszabb, hanem megpróbálunk segíteni egymásnak. Ha ott vagyunk a Tesco-dolgozók mellett, akik a legkevesebbet keresik az összes magyarországi kiskereskedelmi lánc dolgozói közül, közel a minimálbérhez. És ott vagyunk a melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzok mellett, akiknek folyamatos titkolózásban, vágyaik, szerelmük, önbecsülésük, boldogságuk, fizikai és mentális jólétük folyamatos veszélyeztetettsége között, az igazi családalapítás esélye nélkül kell élniük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/114182