Demográfiai gondolatok

2017. június 25. 10:15

A jelenlegi tendenciák mellett az évszázad végére az európai lakosság közel fele muszlim lesz, Nyugat-Európa egyes országaiban pedig a muszlim lakosság többségbe kerülhet. Az unió jelenlegi húszmillió körülire becsült muszlim lakossága 2100-ra kétszázmillióra növekedhet.

2017. június 25. 10:15
Lóránt Károly
Magyar Hírlap

„A jelenlegi tendenciák mellett (a modell 1,6 nem muszlim, 2,7 muszlim teljes termékenységi rátával és évi kilencszázezer muszlim bevándorlóval számolt) az évszázad végére az európai lakosság közel fele muszlim lesz, Nyugat-Európa egyes országaiban pedig a muszlim lakosság többségbe kerülhet. Az unió jelenlegi húszmillió körülire becsült muszlim lakossága 2100-ra kétszázmillióra növekedhet.

A problémát az jelenti, hogy a muszlim bevándorlók az európai kereszténygyökerű társadalmakba integrálhatatlanok, és e tekintetben idézzünk egy tekintélyt, Angela Merkelt. A The Guardian tudósítása szerint (Angela Merkel declares death of German multiculturalism, The Guardian, 2010. 10. 17.) a kancellár asszony, pártja, a CDU ifjúsági konferenciáján a következőket mondta: »A hatvanas évek elején vendégmunkásokat hívtunk Németországba. Azzal áltattuk magunkat egy darabig, hogy nem fognak itt maradni, de nem ez történt… Azután azt kezdtük mondogatni, hogy fogadjunk el egy multikulturális koncepciót, és éljünk boldogan egymás mellett, és legyünk boldogok, hogy egymással élünk. De ez a felfogás elbukott, és végképp elbukott.«

A tapasztalatok szerint a teljes termékenységi ráta 0,10–0,15-dal tud javulni évtizedenként. Ha ezt a tempót tudjuk tartani, akkor a lakosság fenntartásához szükséges 2,1-es értéket mintegy három-négy, esetleg öt évtized alatt érhetjük el. Ha ugyanezen idő alatt a muszlimok jelenlegi 2,7-re becsült rátája 2,1-re csökken, és fokozatosan a bevándorlás is leáll, akkor Európa muszlim népessége a század második felében valahol százmillió körül stabilizálódhat, és a lakosság mintegy húszszázalékát fogja kitenni. 

A nem muszlim lakosság termékenységi rátájának növeléséhez a huszonéves lányok termékenységi rátáját kellene számottevően megemelni, amihez a mostanihoz képest jelentősen eltérő kulturális és gazdasági feltételek szükségesek. Mindenekelőtt Európa-szerte meg kell változtatni azt a feminista felfogást, hogy a gyermeknevelés, a családi munka – a Klubrádió egy jeles riportalanyát idézve – elb…tt idő. A társadalom fenntartásához lényegesen több – és nem gépesíthető – munka kell annál, mint amit az 1930-as években kreált GDP mér. A statisztikában is meg kellene adni a társadalmilag szükséges munka becsületét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack
2017. június 25. 22:32
Nem hiszem hogy utáljuk az idegeneket. Azt utáljuk ha olyasmit akarnak ránk erőltetni ami nekünk nem lenne jó.
Akitlosz
2017. június 25. 20:30
Különben sem lenne esélye a sikerre a szerző vágyálmai szerinti szaporodásnak sem. Azért nem, mert az eltérő szaporodási szokásokra még rájön a bevándorlás. A jelenlegi tendenciák alapján 2100-ig Európába még mennyi afrikai és ázsia fog érkezni? És mennyi fehér ember? Szóval nincsen esély demográfiai csoda esetén sem. A működőképes megoldás a bevándolrás azonnali leállítása, a határok fegyveres védelme, az idegen népesség kényszerdeportálása. Hajókra lehet pakolni őket és ki lehet őket tenni Líbiában. Egy tiltakozó jegyzék benyújtásán kívül Líbia mást úgysem tudna tenni ez ellen. Eleve azért is verte szét a NATO vadnyugat Líbiát, hogy bevándorló hullámot generáljon és eltakarítsa az útban lévő országokat. Úgyhogy ennek az ellenekzőjére is simán fel lehetne használni Líbiát, ha már úgyis szét van verve. Csak akarat kérdése. De amíg a vezetők ugyan nem az európai őslakos népességért hanem kifejezetten ellenük ténykednek, addig hiába is szülnének a nők akárhányszor is. Nem ők cseszik el a kontinenst és annak jövőjét.
Akitlosz
2017. június 25. 19:21
Európában kétszer akkora a népsűrűség mint Afrikában. Munkanélküliség van mindehol, a gazdaságnak nem kell több ember, a jövendőben pedig az autómatizáció, a robotizáció miatt még kevesebb munkaerő fog kelleni. Tehát úgy objektívan semmihez nem kell ide több ember. Úgyhogy sok egyéb ok mellett már csak ezért is nagy butaság szülési versenyt rendezni akarni itt a betelepítettekkel. Egyszerűen el kell távolítani Európából a nem idevaló idegen, népességet és akkor Európa a fehér emberek lakóhelye marad, akármennyit is (nem) szülnek a nők. Tetszik vagy sem, más hatékony módszer már nincsen. Ez a szülési verseny módszer már ötletnek is elmebeteg, esélye a sikerre zéró.
BőröndÖdön
2017. június 25. 18:44
Karcsi bá megint túltolta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik