El akarnak veszejteni

2017. június 23. 13:03

A jövő évi választásokig idehaza elég az ellenzék megosztására és a Jobbik, valamint Simicska Lajos megregulázására összepontosítania.

2017. június 23. 13:03
Tamás Ervin
168 Óra

„Orbán megágyaz hajlíthatatlanságának. Aligha tántorítható el a fejében aprólékosan kidolgozott víziójától, hol­­ott tisztában van azzal, hogy ősztől új időszámítás kezdődhet a Magyarországgal szembeni hadviselés tekintetében az unióban is. Számol egy enyhébb és egy durvább forgatókönyvvel, de a konfrontálódásból mindkét változat esetén képes belpolitikai hasznot húzni. A jövő évi választásokig idehaza elég az ellenzék megosztására és a Jobbik, valamint Simicska Lajos megregulázására összepontosítania a birtokában lévő törvényhozó, elhárító-lejárató gépezettel, no meg a korlátlanul rendelkezésére álló anyagi forrásokkal. Arra törekszik, hogy még a konstellációk »szerencsétlen« összjátéka esetén is a gázon tarthassa a lábát: hatoljon be polgártársai pórusába a fenyegetettség érzete, minden szankció, megvonás hajtsa bázisát abba az irányba, hogy önállóságunk, no meg a keresztény Európa védelme miatt akarják megszégyeníteni az országot, s ezért válhat áldozattá maga Orbán is. Csapata hagyja majd tovább eszkalálódni az indulatokat, tenni fog azért, hogy a potmétert olyan hangtartományba tekerjék, amely süketté teheti a fél országot, vakká majd a pénzeső, feszültté a karaktergyilkosságok sorozata, mozgásképtelenné az ellenzék egymás közti handabandázása teszi.

A hatalom megtartása élet és halál kérdésévé válik. Két abroncs közé szorul a népes brancs, fél ugyan a feljebbvalók kiszámíthatatlan szeszélyétől, de még inkább retteg az esetleges vereséget követő zuhanástól. Nem csoda a lázas militarizálódás, a rendfenntartó erők kistafírozása, a különböző testőrségekre költött közpénz, a megbízások sora a gyanús elemekkel átszőtt biztonsági cégeknek. A bőkezűséget persze mindenkor rá lehet fogni a terrorfenyegetettségre, amit politikus legyen a talpán, aki megkérdőjelez, hiszen mi van, ha ne adj isten…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TMATMA
2017. június 25. 07:04
Furcsa. Van egy ember, aki egy országot, s - a demokráciákban egyébként elfogadott módon - egy politikai pártot is vezet, kritikusai pedig a szemére hányják amikor azt sikeresen teszi. A kritikusok majd mindegyike a kormány ellenzékét, alkalmatlan, tesze-tosza, handabandázó, semmire sem alkalmas, még "emberjogi" képviseletre sem képes gyülevész bandának nevezi, és mégis azért küzd, hogy ne a képességeit az ország javára fordító személy kormányozzon, hanem a tehetségtelen hazaáruló banda. Mindezt a szakma nevében.
catalina9
2017. június 24. 12:13
Tamás elvtárs...ez mi?
doncamillo
2017. június 23. 18:14
Kedves Brauer, Neked a butaságodnál csak a szemétséged lett nagyobb vénségedre. Ideje lenne már, hogy rászokjál az olvasásra. Mármint a szakkönyvek olvasására. Jobb későn, mint soha.
OrangeOrder
2017. június 23. 17:04
Micsoda apokaliptikus kép. Eszkalálódik, hát persze. Talán nem kéne annyit ajvékolni meg uszítani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik