A CEU lobbistájának nevez a kormány

2017. június 23. 07:21

Most már ott tartunk, hogy a CEU lobbistájának nevez a kormány, mert meg mertem kérdezni, hogy mégis hogyan kell értelmezni a lex CEU-t (végül is nincs abban semmi meglepő, hogy Putyin bábkormányának a szabad oktatás, az egyetemi autonómia, a jogállamiság melletti kiállás „lobbizásnak” számít).

2017. június 23. 07:21
Szél Bernadett
Facebook

„Most már ott tartunk, hogy a CEU lobbistájának nevez a kormány, mert meg mertem kérdezni, hogy mégis hogyan kell értelmezni a lex CEU-t (végül is nincs abban semmi meglepő, hogy Putyin bábkormányának a szabad oktatás, az egyetemi autonómia, a jogállamiság melletti kiállás »lobbizásnak« számít). Annyit azért sikerült kiszednem Balog Zoltánból, hogy a külföldi képzésre vonatkozó feltétel úgy is teljesíthető, ha az Oktatási Hivatal amerikai megfelelője kiad egy nyilatkozatot arról, hogy az egyetem képzést folytató felsőoktatási intézménynek minősül. Persze a bizonytalanságban tartás végett hozzáteszi az EMMI, hogy a magyar Oktatási Hivatal »szabad bizonyítást« fog lefolytatni - jelentsen ez bármit. Vagyis a CEU tartsa be a törvényt, de azt nem mondjuk meg, hogyan.

http://www.parlament.hu/irom40/16029/16029-0001.pdf ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2017. június 23. 17:37
És akkor finoman fogalmazott a kormány.
Csigorin
2017. június 23. 15:41
Miert, talan nem vagy az? Kezdjuk ott, hogy lexceuzol.
Mutimi
2017. június 23. 15:27
" »szabad bizonyítást« fog lefolytatni - jelentsen ez bármit." Komolyan nincs egy jogász az LMP körül, mióta Schiffer kilépett a politikából? Ez a mondat így elég kínos.
nyugalom
2017. június 23. 13:10
A két zseniális politikus: Szél és Szabó Timike! Az mszp soraiban is ül néhány hasonszőrű nő, biztos barátnők. Rettenetes szégyene a Parlamentnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik