Kedves RMDSZ, akkor ennyit a kis lépések és a kijárás politikájáról

2017. június 23. 11:16

Az a gyűlölethullám, ami a magyarok ellen felkorbácsolódott, és a román közélet minden szegmensére rátelepedett, kórtünet értékű, és letagadhatatlanul bizonyítja, mennyire mélyen átitatódott a román társadalom a zsigeri magyarellenességgel.

2017. június 23. 11:16
Balog Levente
Krónika

„A mostani események azonban ismét csak azt mutatják: a »legyünk közel a tűzhöz, aztán majd háttéralkuk révén jól kijárjuk a jogokat« elve kudarcot vallott. És most teljesen mindegy, hogy a magyarellenes uszítást mennyire gondolják egyesek komolyan. Mert Traian Băsescu volt államfő egyértelműen pillanatnyi politikai érdekei függvényében viszonyul a magyarkérdéshez – elnökként még a magyar szavazók kedvét kereste, hogy megszerezze a voksaikat, pártpolitikusként viszont már csont nélkül húzza elő a magyar kártyát, ha abban látja a voksszerzés lehetőségét. 

De az a gyűlölethullám, ami a magyarok ellen felkorbácsolódott, és a román közélet minden szegmensére rátelepedett, kórtünet értékű, és letagadhatatlanul bizonyítja, mennyire mélyen átitatódott a román társadalom a zsigeri magyarellenességgel, mennyire hatékony és azonnal működő eszköz a magyarellenes uszítás. Igaz ugyan, hogy a politikában úgy tartják: soha ne mondd, hogy soha, ebben a helyzetben soha nem lehet és nem is szabad elfelejteni, miként reagáltak, miket mondtak a magyarokra a román politikum legfőbb szereplői. 

Azokkal, akik össze-vissza halandzsázva hőbörögtek, történelmi tényeket elferdítve hazudozva uszítottak, akik a legalpáribb módon gyalázták a magyarokat és a magyar nemzeti ünnepet, már nem lehet úgy szövetkezni, konjunkturális politikai alkukat kötni, mintha mi sem történt volna, mintha egy kis uszítás és gyűlöletkeltés olyan természetes volna, mint egy kis nátha.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2017. június 23. 12:55
Persze a nyugati világban az antiszemitizmus, iszlámellenesség, cigányellenesség, rasszizmus szörnyű dolgoknak számítanak, megbocsájthatatlanok, de a magyarellenességgel semmi probléma nincs, az senkit nem érdekel, pedig mi védtük Európát és ezért következett be Trianon. Végre fel kéne már a Fidesznek is fedezni, hogy a határon túli magyarok ügyében csak magunkra számíthatunk, ha mi nem állunk ki értük, el fognak fogyni és látjuk, hogy a románokkal hosszú távon amúgy sem tudunk jó szomszédi viszonyt fenntartani, mert ott még mindig a magyar kártyát játsszák ki a politikusok.
packó_
2017. június 23. 12:15
Azt hiszem, hogy ez a songoku nagyfater kicsit nemzetáruló, :-(
Antigoné
2017. június 23. 12:05
Jogos.
Ellensúly
2017. június 23. 11:45
A román pártok legliberálisabbja is összehasonlíthatatlanul nacionalistább, mint az összes magyar párt együttvéve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik