Vétó

Botka megvétózná az MSZP-Fidesz plakátos paktumot

2017. június 20. 12:18

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt javasolta a párt elnökségének, hogy az MSZP ne nyújtson be saját javaslatot, és továbbra se támogassa a Fidesz plakátos javaslatát. Nem ez lenne az első alkalom, hogy Botka László megvétóz egy formálódó MSZP-Fidesz együttműködést.

A hvg.hu értesülései szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje megvétózza a szocialisták és a Fidesz között formálódó megegyezést a plakáttörvény kapcsán. Botka a párt elnökségének azt javasolta: az MSZP ne nyújtson be saját javaslatot és továbbra se támogassa a Fidesz javaslatát. Botka felvetéséről hivatalosan a pártot vezető Országos Választási Bizottság dönt, de az elnökség nem ment szembe Botkával – tudta meg a portál az MSZP kommunikációs igazgatójától.

Ez lehet a második alkalom, amikor Botka megakadályozza, hogy az MSZP-frakció megegyezzen a Fidesszel egy törvénymódosításról. Korábban a Vadászkamara számára ingyen átadandó kastélyok kapcsán volt négy szocialista, akik szintén aláíták a törvényjavaslatot. Botka akkor is lépett, és jelezte: tilos az együttműködés a Fidesszel.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113338