Már a Volánnal is tervezhet Google Térképen

2017. június 19. 10:59

Megjelentek a Volán autóbuszjáratai a Google Térkép utazástervezőjében, így már nemcsak a BKK és a MÁV adataival tervezhetünk a keresőóriás térképszoftverében, hanem helyközi autóbuszjáratokkal is.

Követte a BKK, a MÁV, a GYSEV, Pécs és Miskolc példáját a Volán is: a hét állami tulajdonú buszszolgáltató, az ÉMKK, ÉNYKK, DAKK, DDKK, KMKK, KNYKK és a Volánbusz elérhetővé tették adatbázisukat a Google Térkép számára, lehetővé téve, hogy ezentúl a Volánokkal is megtervezhessük utazásainkat. Erről Vitézy Dávid adott hírt személyes Facebook oldalán.

Ezáltal, ahogy Vitézy írja, lehetővé vált a komplex utazásszervezés, vagyis a Google egyidejűleg képes tervezni a BKK, a MÁV, illetve már a Volán adatbázisával is.

A rendszer persze még nem tökéletes: a megállónevek sokszor még zavarosak és helyük is pontatlan. További probléma, hogy a Volánnak nincsen olyan valós idejű adatbázisa, amely lehetővé tenné a BKK Futárhoz hasonló, élő adatok szolgáltatását az utazóközönség számára. Az országos lefedettség sem teljes – hiába a Volán, a MÁV, a BKK, Pécs, illetve Miskolc adatbázisa, több nagyváros lefedettsége is hiányzik még. Így például Debrecen, Győr, Szeged, vagy éppen a hajózás menetrendjei továbbra sem elérhetők. Fontos azonban kiemelni, hogy a Volán lépése egy jó kezdetnek ígérkezik.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113259