Németország Kómában

2017. június 19. 08:14

Georg Spöttle
Magyar Idők

Most, 2017 nyarán, miután ártatlan európai polgárok százai haltak meg terrortámadásokban, EP-képviselők összeállnak egy csoportképre táblákkal, amelyeken az áll, hogy „szabadságot Ahmed H.-nak”. Hát az eszem megáll.

„A »röszkei csata« felvételeit is egy hazugsághullám követte. »Az agresszív magyar rendőrök rátámadtak a megkeseredett, reményüket vesztett menedékkérőkre.« »A magyar rendőrök átdobtak egy sérült szír kislányt a határ túloldalára.« A német médiumok elbagatellizálták a problémát, a német néző, olvasó azt hitte, hogy mindössze néhány száz szegény sorsú család rekedt itt a »nagy magyar diktatúrában«.

Nem akarták, vagy talán nem merték közölni az igazságot, hogy illegális bevándorlók milliói vannak jelenleg is úton Németország szociális húsosfazékja felé. A megdöbbenés csak napokkal később érte el a német közvéleményt, amikor észrevették, hogy egy véget nem érő áradatot szabadított rájuk Merkel.

Most, 2017 nyarán, miután ártatlan európai polgárok százai haltak meg terrortámadásokban, EP-képviselők összeállnak egy csoportképre táblákkal, amelyeken az áll, hogy »szabadságot Ahmed H.-nak«. Hát az eszem megáll. Egy elítélt terroristát engedjünk szabadon? Aki uszította a tömegeket, hogy törjék át a határt, és aki ultimátumot adott a magyar határvédő szerveknek, hogy egy órát kapnak a határ megnyitására. Ahmed H., akinek hét (!) útlevele volt, a ciprusiban ráadásul egy schengeni vízum is, szabadon beutazhatott volna hazánkba. Ám ő mégis gyanús (ügynöki?) célokat követve, illegális bevándorlókat vezetett át fél Európán. Talán ki kellene tüntetni humanitárius munkássága miatt! Ez lesz a következő lépés.

Ez az igazi kettős mérce: papírok nélkül érkező illegális bevándorlók jogaival foglalkozik Brüsszel és számtalan »civil szervezet« ám az európai polgárok biztonságával, rajtunk, magyarokon kívül senki. Én abban bízom, hogy most, amikor újratárgyalják a perét, szigorítani fogják a tíz év fegyházat. Ez jelzésértékű lenne mindenkinek, aki ártó szándékkal érkezik Magyarországra.

Arcfelismerő kamerák, golyóálló üvegek, kommandósok, fémdetektorok, bombakereső készülékek és kutyák, mélységi felderítés, laptoptilalom a repülőkön, repterekhez hasonló beléptetés múzeumokba és turisztikai látványosságokhoz – tényleg ez a megoldás? Ideig-óráig megvéd, ha ketrecbe zárjuk magunkat. Ám mi lesz öt-nyolc év múlva? Vagy ahogy Sadiq Khan londoni főpolgármester mondta, a mindennapi terrorizmushoz hozzá kell szokni? Hát köszönöm, én, aki 30 éve ezzel foglalkozom terepen és elméletben, ezt nagyon nem szeretném, ahogy sok millió más európai polgár sem.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113243