Lakhatás

35 milliót kell visszafizetnie a vadászházas polgármesternek

2017. június 19. 21:24

Mondok József izsáki polgármesternek vissza kell fizetnie azt a 35 millió forintot, amit ahelyett, hogy vendégházként működő vadászház építésére fordított volna, saját lakóhelyére költött.

Mondok Józsefnek vissza kell fizetnie azt a 35 millió forintnyi támogatást, amit az Európai Uniótól kapott arra a célra, hogy abból vendégházként működő vadászház épülhessen. Az épület el is készült, ám az csak az izsáki polgármesternek nyújt szállást, ő ugyanis birtokba vette a házat.

Az ügyben január 26-án rendkívüli ellenőrzést tartott az Államkincstár. „A vizsgálat megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t” – áll az ügyről kiadott közleményben.

A Mondok Kft. fellebbezett az elsőfokú döntés ellen, a döntést azonban megalapozottnak találták, így az ítélet jogerőre emelkedett.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113293