Kevésen múlt az újabb Szentendrei úti tragédia

2017. június 18. 10:02
Zách Dániel
Totalcar

Újra és újra látnia kell mindenkinek, hogy az autó fegyver és pusztít, ha a vezetője nem jól méri fel a képességeit.

„Van ebben az országban egy húszas-harmincas emberekből álló réteg, amelynek tagjai rossz minták közt vergődnek és hatalmas szerencsére van szükségük, hogy az evolúciós harcuk ne azzal végződjön, hogy csatlakoznak egy kaszthoz, ahol – bár szép életkilátások vagy biztos egzisztencia (és ezzel igazi veszteni való) nem feltétlenül adott –, az egyediséget a kétéves hűségidővel nagy nehezen elért iPhone 6S, vagy a kínai téli gumikon gördülő, elaggott német prémiumautó jelenti.

A péntek éjjeli balesetben ketten megsérültek, de tudomásom szerint senki nem vesztette életét. A roncsok látva nem a nyílegyenes úton megcsúszó BMW vezetőjének köszönhető, hogy nem történt újabb tragédia. Aki kételkedne, az gondoljon bele, hogy csúszhat meg egy száraz, egyenes úton egy autó és mekkora sebesség szükséges ilyen romboláshoz?

Ma tilos részletes balesetelemzést készíteni, mint ahogy nem tettük ezt a márciusi tragédia, illetve a néhány hete, a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében történt, szintén tragikus baleset kapcsán sem. Felkiáltójelet kell tennünk ezek mellé az esetek mellé, és eshetőségekről kell beszélnünk. Újra és újra látnia kell mindenkinek, hogy az autó fegyver és pusztít, ha a vezetője nem jól méri fel a képességeit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113217