Fogy a magyar

Több mint egymillió magyar hagyná el az országot

2017. június 18. 16:32

Körülbelül 1,2 millió magyar tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát. A fiatalok körében még rémisztőbb ez az adat: közel 40 százalékuk hagyná el az országot – derült ki a Publicus Intézet reprezentatív felméréséből.

A Vasárnapi Hírek megbízásából a kivándorlással kapcsolatos reprezentatív felmérést készített a Publicus Intézet. Az eredményekből kiderült, hogy a megkérdezettek 15 százaléka tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát – ez körülbelül 1,2 millió főt jelent. A fiatalok körében különösen magas ez az arány, 37 százalék tervezi, hogy külföldön próbál szerencsét: ez az elkövetkezendő 30 évben további kb. 530 ezer fő potenciális kivándorlót jelent. 

A Publicus Intézet felméréséből egyértelműen látszik: az emberek az alacsony fizetést, a Fidesz-kormányt, valmint a rossz gazdasági helyzetet teszik felelőssé a tömeges elvándorlásért. Érdekes adat, hogy a Fidesz szavazók közül csak 60 százalék nyilatkozott úgy, hogy van külföldön élő, dolgozó rokona vagy ismerőse, míg a Jobbik és MSZP szavazók, valamint a bizonytalanok 83, 78 és 73 százalékban mondták ezt. Az országos átlag is 71 százalék volt. 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113232