Botka és a megbokrosodott lovak

2017. június 18. 09:53

Bán Károly
Magyar Hírlap

A párt reménysége nagy terveket sző, ő akar leszámolni a bűnös múlttal, igazságot tenni, a szegények gyámolítójaként fellépni, a gazdagokat megadóztatni, az elesetteket felemelni.

„A párt reménysége azóta nagy terveket sző, ő akar a teljes »demokratikus« ellenzék élére állni, sőt leszámolni a bűnös múlttal, igazságot tenni, a szegények gyámolítójaként fellépni, a gazdagokat megadóztatni, az elesetteket felemelni, ígér dupla közmunkásbért, megélhetési minimumot, tizenharmadik havi nyugdíjat, ingyengyógyszert időseknek. Hadat üzen Gyurcsány Ferencnek, nem kér abból, aki a választók szemébe hazudott, mert az tehertétel a baloldalon, nem enged a liberális kispártoknak, civakodjanak csak egymással, mert ma már ő itt a hiteles politikus, a sikeres, a választásokon a Fideszt négyszer is legyőző demokrata, a baloldal reménysugara.

Ám a Szegedről országjárásra induló Botka-hajó zátonyra futott, adócsalással gyanúsított ügyvédje előzetes letartóztatásba került, az egymillió új szavazó ígérete naiv ábránd maradt, egy kutatás szerint száz emberből csak három szavazna Botkára, pártjára pedig négyszázezerrel kevesebb, mint 2014-ben. Hogy miért, arról az egyik legismertebb Deák Ferenc-anekdota jut az eszembe. A haza bölcse egyszer valaki vendégeként kikocsizott, a lovak hirtelen megbokrosodtak valami miatt, mire Deák is a gyeplő után kapott. »Hagyja ezt ön – mondta neki a kocsis –, így talán megmenekszünk, de ha a gyeplőbe kapkod, s nem hagy szabad működnöm, biztosíthatom, hogy árokba fordulunk.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113216