Alternatív valóság

2017. június 16. 07:09

Rónay Tamás
Népszava

Trumpnak köszönhető, hogy a legutóbb Európában megrendezett kilenc választáson a populista erők minden alkalommal rosszabbul szerepeltek, mint azt a közvélemény-kutatók előzetesen jelezték.

„Ha értékelnünk kellene Donald Trump eddigi elnöki ténykedését, nem feltétlenül csak pozitív jelzőkkel illetnénk, de mi, európaiak hálásak lehetünk neki. Megválasztásakor még csak nem is sejtettük, ő lesz az, aki kijózanító pofont ad az EU-nak, amely minden jóslatra rácáfolva nem az illiberalizmus, az alternatív valóság útját választja 2017-ben, hanem a józanságot.

Elsődlegesen Trumpnak köszönhető, hogy a legutóbb Európában megrendezett kilenc választáson a populista erők minden alkalommal rosszabbul szerepeltek, mint azt a közvélemény-kutatók előzetesen jelezték.

(...)

Csak egy a baj, ezek az áramlatok mintha megállnának Magyarország határainál. Itt tömegekkel lehetne elhitetni akár azt is, hogy Andorra azért nyert a világbajnoki selejtezőn, mert Soros dollármilliókkal fizette le a törpeállam nemzeti tizenegyét erősítő portásokat, autószerelőket… Nem is szólva arról, hogy az egyébként eurómilliárdokat folyósító Brüsszel »büszke nemzetünket« támadja. Csak Trumpban bízhatunk. Meg Putyinban, vagy Dutertében. Számunkra ők jelentik a reményt. Így néz ki a mi kis alternatív valóságunk 2017-ben...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113152