A tiszta kampányt szorgalmazza az MSZP

2017. június 16. 12:49

Az MSZP új törvényjavaslatot nyújt be a tiszta és egyenlő kampányról. Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője szerint az MSZP egy korábbi kezdeményezését nyújtja be az Országgyűlésnek, amely megakadályozná a közpénzből való kampányolás lehetőségét.

Az MSZP törvényjavaslatot nyújt be a tiszta és egyenlő kampány érdekében, aminek támogatásával a szocialisták szerint a kormány bebizonyíthatja, hogy nem csak régi barátját akarja tönkretenni; a Jobbik pedig azt, hogy nem egy Simicska Lajosra épített „új csodafegyverrel” akar választást nyerni – jelentette be Molnár Gyula pártelnök pénteki sajtótájékoztatóján.

Az MSZP elnöke az államfő által az Országgyűlésnek visszaküldött a plakáttörvénnyel kapcsolatban elképesztőnek és felháborítónak nevezte, hogy a parlamentet „ráncigálják” és a köztársasági elnököt „kényszerítik, hogy rekordsebességgel visszadobjon egy törvényt”, csak azért, hogy a két jobboldali párt megvívja harcát a nyilvánosság előtt arról, kié legyen Simicska Lajos öröksége.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője elmondta: az MSZP egy korábbi javaslatát „porolja le” és nyújtja be az Országgyűlésnek, amiben azt kezdeményezik, hogy szűnjön meg a közpénzből való kampányolás és legyen egyenlő esélye a pártoknak, mert tarthatatlan, hogy jelenleg közpénzből és „lopott pénzből” plakátháború zajlik az országban. Közölte: amint kiderül, mikor lesz a plakáttörvény miatt rendkívüli parlamenti ülés, akkor ötpárti egyeztetést kezdeményeznek az MSZP javaslatairól.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113187