Témához öltözött

Trikóban és rövidnadrágban tartott sajtótájékoztatót Dúró Dóra

2017. június 15. 08:12

Ellenzi a Jobbik a budapesti futóversenyek számának korlátozását, a stadionépítések helyett is inkább a futósportot támogatná a párt. Ezen mondandójának nyomatékot adva Dúró Dóra futófelszerelésben tartotta meg szerdai sajtótájékoztatóját.

Stadionépítések helyett a futósportot támogatná a Jobbik – mondta az Országgyűlés sportért is felelős Kulturális bizottságának elnöke a fővárosi városháza előtt szerdán. Dúró Dóra futófelszerelésben tartott sajtótájékoztatóján elmondta: pártja úgy véli, a fővárosnak a versenyek számát csökkenteni tervező futórendelete Budapest egészségi, gazdasági és turisztikai érdekeivel is ellentétes. Lesújtónak nevezte, hogy az embereknek mindössze 34 százaléka sportol rendszeresen a KSH adatai szerint, de mint mondta, körükben a futás a harmadik legnépszerűbb sport.

A turizmussal kapcsolatban azt emelte ki, hogy egy-egy versenyre akár ötezer külföldi vendég is érkezik, és jelentősnek nevezte a fővárosban töltött vendégéjszakák utáni bevételt. A versenyekre mintegy 80 országból érkeznek résztvevők, ezért azok az országimázs szempontjából is fontosak – tette hozzá. Fontosabb lenne ezeket a rendezvényeket támogatni, semmint stadionokat építeni – mondta Dúró Dóra, példaként említve, hogy jövőre csak a Puskás Stadionra 65 milliárd forintot szán a kormányzat. 

A sportrendezvények miatti forgalomkorlátozásokról – ha arra az autósok részéről igény merülne fel – a Jobbik társadalmi párbeszédet kezdeményezne a szervezőkkel, hogyan lehetne a lezárásokat jobban megszervezni. A versenyek számának korlátozása azonban nem megoldás – mondta. Közölte, pártja kormányra kerülése esetén minden városba és kerületbe gumi futópályát építetne, és a versenyeket is támogatná anyagilag.

(MTI)

Fotó: Béli Balázs/Alfahír

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/113091