Franciák, nagy a baj!

2017. június 12. 09:52

Bencsik Gábor
Mandiner

Macronék a francia választók kevesebb mint felének kevesebb mint egyharmadának támogatásával érhetnek el végül kétharmados többséget.

A franciaországi nemzetgyűlési választások vasárnapi első fordulójában a Macron elnök vezette pártszövetség olyan nagy előnyre tett szert, amellyel a június 18-án sorra kerülő második fordulóban akár a kétharmados többséget is megszerezheti. Ezt a történelmi sikert a francia választók kevesebb mint felének kevesebb mint egyharmadának támogatásával érték el.

Franciák, nagy a baj! Franciaországban jelenleg nem adottak a feltételek a demokratikus és szabad választások megtartásához, mert a választási rendszerük nyilvánvalóan nem a népakaratnak a kifejezésre juttatását szolgálja, hanem Macron hatalomban maradását.

Összegezve: baj van.

Ez a választási rendszer úgy igazságtalan, ahogy van!

Kedves Bánfalvi Eszter, Csintalan Sándor, Gálvölgyi János, Hajós András, Kiss Imre, Kóbor Andrea, Kornis Mici, Kovács Luca, Misetics Bálint, Pörzse Sándor, Stohl András, Thuróczy Szabolcs, Törley Katalin és Zagyva Gyula! Ne álljanak meg félúton.

Mentsék meg Franciaországot is!

Emeljék fel intő szavukat az ellen az igazságtalanság ellen, hogy egy népet a választópolgárai öthatodának akaratát semmibe véve kormányozni lehessen!

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/112906