Terror és iszlamizmus: nézzünk végre szembe a valósággal!

2017. május 23. 18:18

2014 óta 68 különböző motivációjú terrormerénylet történt az Európai Unió területén. Ezek közül 45 esetben mutatható ki egyértelműen, hogy a támadásnak valamilyen formában köze volt az iszlamizmushoz. Ne hozza ide senki nekünk ezt az őrületet!

2017. május 23. 18:18
Agent Ungur
Mandiner

Két évvel ezelőtt azt hallhattuk a liberális médiumokban, hogy az iszlám, a migráció és a terrorizmus nem függ össze. Nincs baj muzulmán tömegek Európába telepedésével, semmi baj kérem. Miért hajtanának végre menekültek merényleteket, miközben maguk is a terror elől menekülnek? Hagymázas jobboldali elhajlás ez! Meg hogy az iszlám a béke vallása, csak néhányan torzítják el. Nem lesz milliók befogadásával semmi gond, sőt, még a befogadók járnak jól! Később olyan elemzéseket is olvashattunk a megszaporodni látszó merényletek fényében, hogy a terrorizmust, mint eszközt nacionalisták (baszkok, írek, stb), szélsőjobboldaliak, esetleg szélsőbaloldaliak (ezt valamiért kevésbé hangsúlyozták) gyakrabban használták az európai történelemben, mint az iszlamisták, ezért nincs itt kérem semmi látnivaló. 

A számok nagyon mást mondanak, mint liberális barátaink.

2014 óta 68 különböző motivációjú terrormerénylet történt az Európai Unió területén. Ezek közül 45 esetben mutatható ki egyértelműen, hogy a támadásnak valamilyen formában köze volt az iszlamizmushoz: az elkövető vagy szimpatizált dzsihadista szervezetekkel, kapcsolatban állt velük, esetleg tagja is volt valamelyiknek (többnyire az Iszlám Államnak), vagy éppen azok propagandaanyagai voltak rá hatással. További három támadás esetében az iszlamista motiváció nem egyértelmű, azonban valószínűsíthető. 

Az iszlamizmussal egyértelműen kapcsolatba hozható elkövetők közül a legtöbben, 16-an „franciák”, azonban közülük mindössze egy nem rendelkezik bevándorló háttérrel, a további 15 merénylő közül 8 algériai, 2 mali, 2 marokkói, 1 burundi, 1 réunioni, 1 pedig tunéziai származású. A francia állampolgárságú elkövetőket a „németek” követik, ez 9 támadót jelent, akik közül szintén mindössze egy személynél lehet feltételezni, hogy nincs bevándorló háttere. A „brit” elkövetők (tegnapig) 5-en voltak, tudjuk róluk, hogy mindannyian Nagy-Britanniában születtek, ugyanakkor mindegyikük bevándorló hátterű. A britek után a „belgák” következnek a sorban. 4 elkövetőről van szó, akik közül mindenki bevándorló háttérrel rendelkezik, 3-an marokkói származásúak, 1 további elkövető esetében pedig csupán az arab származást hozták nyilvánosságra. Egy „dán” merénylőt is feljegyezhettünk, aki jordániai és palesztin háttérrel rendelkezik.

A friss bevándorlók és menekültek közül a legtöbben, négyen tunéziaiak, akik főként Franciaországban voltak aktívak. Merényletet követett el még 2-2 algériai, marokkói, szír, illetve szomáliai állampolgár. A két albán elkövetőt is, akik Olaszországban terveztek iszlamista merényletet, a bevándorlók közé sorolhatjuk. Továbbá 1-1 afgán, egyiptomi, iraki, orosz, török, valamint üzbég bevándorló és menekült hajtott végre terrormerényleteket az Európai Unió területén 2014 óta.

A legdurvább ami Wilkommenslandban történt: egy afgán és egy szíriai menekült gyilkolt vagy próbált gyilkolni az iszlám nevében, a berlini merényletért pedig egy elutasított tunéziai menekült a felelős. Őket már Európában radikalizálták a helyben lévő, szintén bevándorló gyökerű dzsihadisták. Ezeket ez embereket pedig gyakran közel-keleti nem kormányzati szervezetek (igen, NGO-k) pénzelik, ugyanúgy egyébként, ahogy a balkáni muszlimok elvadítását is. Egy főre jutó dzsihadistában a koszovói albánság az első a világon, pedig ott aztán tényleg mérsékelt volt az iszlám és elvilágiasodott a társadalom. Amíg nem jöttek a Közel-Keletről a papíron humanitárius segélyt hozó iszlamista NGO-k, akik nagy pénzt fizetnek azért például, hogy albán férfiak szakállt növesszenek és feleségeiket burkában járassák. De hozták a szalafista, dzshihadista propagandát is.

Nézzünk végre szembe a valósággal!

Az önmagában igaz, hogy a terrorizmus, mint eszköz nem iszlám-specifikus. A merényletek puszta számát illetően a nemzeti felszabadító mozgalmak (IRA, ETA) sokáig behozhatatlanok lesznek kontinensünkön. De nem a halálosságát illetően. 

Sajnos Manchester példája a legjobb. 1996. június 15-én az IRA 1500 kilónyi, igen, másfél tonnányi robbanóanyaggal tarolta le a brit város központját. Ez a robbanóanyag mennyiség önmagában több, mint amit iszlamista merénylők valaha felhasználtak Európában. Ez volt a Nagy-Britanniát ért legnagyobb bombatámadás a II. világháború óta. Hány halálos áldozattal járt? Egyetlen eggyel sem. Nullával. 700 millió fontnyi kár, igen. 212 sebesült: igen. Megsemmisített fél városrész? Igen. Halott egy sem.

Az iszlamista merénylőn Manchesterben legfeljebb pár kilónyi robbanóanyag lehetett, semmi a másfél tonnához képest. Mégis 22 embert megölt. Azért ez a különbség, mert az IRA 90 perccel a merénylet előtt szólt, hogy robbanás lesz, a dzsihadista pedig szórakozó brit gyerekeket akart gyilkolni. Az IRA egy nemzeti célt követett, aminek elérése után a legtöbb nacionalista letette a fegyvert, a dzsihadisták pedig az egész világot iszlamizálni akarják. Amíg az utolsó hitetlen Allah útjára nem tér, vagy maguk a muzulmán országok irgalmatlanul ki nem irtják ezt az ideológiát, ennek nem lesz vége.

De ne hozza nekünk ide senki ezt az őrületet! 

A tény az, hogy Európában a merényletek minimum kétharmadát dzsihadisták hajtották végre a menekültválság kezdete óta. Az még keményebb tény, hogy a halálos áldozatok majdnem 100%-át ők okozták: csak egy északír esetet találtam, ahol nem iszlamista ölt 2014 óta. Az pedig a legkeményebb tény, hogy frissen menekültként beérkezett emberek is gyilkoltak, méghozzá épp a legnagylelkűbb Németországban. 

Aki muzulmán vallású menekülteket és bevándorlókat akar befogadni, nézzen szembe a fenti tényekkel!

Kapcsolódó cikkek

Összesen 317 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Venn
2017. május 24. 20:14
Mennyi áldozat kell még?? ( hogy ne csak nézzen az európai ember...) "Tök jó" virágot, gyertyát vinni a helyszínre?? Jó dolog kijelenteni: Nem Félünk!! (csak hazudunk..) A nemzetek választott kormányai nem arra esküdtek, hogy megvédik országukat, népüket??? NEM TESZIK! (nem látja a nép? - ezt érdemli?....) :((
szalard
2017. május 24. 11:47
Érdemes megnézni ezen videókat. Meghallgatni Tommy Robinsont, hogy lássuk, hogy mi folyik Angliában. https://www.youtube.com/watch?v=68XUjXRETbw https://www.youtube.com/watch?v=Rket4xvu_ac
tango47
2017. május 24. 11:06
A király már régen meztelenül járkál közöttünk és amikor a kisinas erre rendszeresen felhívja a figyelmet, minimum lefasisztázzák nácizzák az elkábított liberálisok, akik csak saját idiotizmusukkal kapcsolatban liberálisok. (Tényleg abba kéne hagyni ennek a szónak a további lejáratását!).
Pinter68
2017. május 24. 11:01
Szerintem, téves nézőpontból nézzük a helyzetet. A post szerzője is. Ez ugyanis nem terrorizmus. Hanem háborús körülmények között történt merényletek, amelyeket ügynökök követnek el az ellenséges hatalmak hátországában. Ugyanis a nyugati világ (Anglia és Franciaország is) háborúban áll a radikális iszlámmal. És a háborúk sajátossága, hogy időnként sajnos elérik a hátországot is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik