Hívatlan orosz diplomata szónokolt egy ukrános film vetítésén Budapesten

2017. április 28. 16:52

Előzetes egyeztetés nélkül kezdett orosz nyelvű szónoklatba egy orosz diplomata a budapesti Uránia moziban.

2017. április 28. 16:52

2017. április 26-án volt a bemutatója a Meghalni Ukrajnáért című dokumentumfilmnek, ami az ukrán háború magyar áldozatairól szólt. 

A film előtt beszélt Magyarország ukrajnai nagykövete, míg az orosz követség nem kívánt megszólalni, bár a szervezők őket is megkeresték előzetesen.

A film végén azonban felment a színpadra Igor Szevasztyanov, az orosz nagykövetség főtanácsosa, mondván, beszélni szeretne. A tolmácsot nem megvárva el is kezdett beszélni oroszul. 

Arról beszélt, hogy az ukrán állítás, miszerint orosz agresszió történt, nem igaz; ahogy a Donbaszban harcoló oroszok sem terroristák szerinte. Elmondta: a Donbaszbna élő orosz lakosságot súlyos veszteségek érik az ukrán támadások miatt. Az ukrán nacionalisták akcióiról is beszélni kell szerinte. 

Az ukrán résztvevők ezt provokációnak tartották: „szégyellje magát”; „maguk agresszorok”, „magában nincs sajnálat?” – sorolták, miközben felemlegették, hogy ukrán anyák gyermekei vagy férjei orosz fegyverek által haltak meg.

A szervezők végül leállították az orosz diplomatát, aki a nézők kiabálása közepette kiment a teremből.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 275 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. április 29. 18:54
"holott a bemutató hivatalos nyelve a magyar és az angol volt" Az angol miért? Miért hivatalos nyelv az angol ott, ahol senki sem angol (anyanyelvű), hanem csak magyarok, ukránok és oroszok vannak jelen? Arról nem is beszélve, hogy ennek a filmnek a készítője magyarul sem tud. A magyar és az angol az ugyebár kettő, nem egy, tehát többes számot kellett volna használni. Helyesen MAGYARUL tehát: "holott a bemutató hivatalos nyelvei a magyar és az angol voltak" Aki nem tud magyarul ő NE újságíróskodjon! Legyen atomtudós, agysebész, űrhajós, akármi, csak NE ÍRJON!
Akitlosz
2017. április 29. 18:45
Az a szégyen, hogy magyarok harcolnak Ukrajnáért azaz saját maguk ellen. Ha Ukrajna győz, abból Kárpátaljának semmi jó nem származik. Viszont, ha Ukrajna veszít és széthullik az esélyt kínál Kárpátaljának, a magyaroknak is. No nem mintha Jugoszlávia széthullásával a magyarok bármit is nyertek volna, de minden más nemzetiség nyert, csak a magyarok nem. Ez a helyzet lenne az ideális: http://static.origos.hu/s/img/i/1403/20140324ukrajna-felosztasa-egy-lengyel-televizio.jpg
brekker
2017. április 29. 13:19
Kivezették, helyretették, mi a gond? Másrészt, ezek szerint az oroszoknak mégsincs semmi közük az ukrán harcokhoz? Nem kell meghallgatni a másik felet is?
szalard
2017. április 29. 12:29
Sok hülye libsi a nézők között. Egyiket sem zavarja, hogy Kárpátalján fel akarják számolni a magyarságot. Ők hősiesen kiállnak az ukránok mellett azon oroszok ellen, akik, ha még közvetve is, de a magyarok jogaiért is harcolnak. Azok a magyargyűlölő, a magyarok ellenségeivel folytonosan összefogó libsik nevezik magukat magyaroknak? Kikérem magamnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik