Nem tartja magát feministának Merkel

2017. április 26. 12:15

Női csúcstalálkozón kérdezték meg a német kancellártól, hogy feminista-e. A meglepett Merkel sokáig kereste a szavakat.

2017. április 26. 12:15

„Feministának tartja magát?” – kérdezték Angela Merkel német kancellártól a Women20 nevű berlini női csúcstalálkozón.

Merkel meglepetten reagált a kérdésre és sokáig kereste a szavakat. Végül arról beszélt: a feminizmus történetét részben elismeri, de vannak olyan területei a feminizmusnak, amikkel nem ért egyet. „Nem akarok olyan ranggal büszkélkedni, amivel nem rendelkezem” – fogalmazott Merkel. Szerinte egyes feministák kemény harcokat folytattak, így furcsa lenne, ha mindezek után most, kényelmesen magát feministának nevezné. 

Angela Merkel nem bánja, ha mások feministának tartják őt, de ő nem akar a „feminizmussal tollával ékeskedni”.

A pódiumon kint ült Christine Lagarde korábbi IMF-vezér és Ivanka Trump, az amerikai elnök lánya és tanácsadója is. Ők elmondták, feministának tartják magukat.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. április 27. 01:40
norvégok és svédek iszonyatosan meg fogják bánni a jószívűségüket. Minden évben sok százezer, Európán kívüli kontinensekről jövő, zömmel muszlim betelepülőt fogadnak be, de munka már most sincs ennyinek, pláne később! 5-10 éven belül a ma még alkalmazásban állók közül akár 50-70 millió európai polgár is lesz, aki munkanélkülivé válik. Gondoljunk bele! Ezek igen fejlett északi országok, a netpenetráció közel 100%, de az éghajlat miatt évi 8 hónapon át senkinek sincs kedve munka után még boltokba is menni a sötétben, hidegben. Az online vásárlást preferálja 50 éves kor alatt szinte mindenki, hamarosan alig kell majd bolti eladó. Terjed a couch surfing meg az airbnb is, úgyhogy csökken a szállodák kihasználtsága. Már van olyan szolgáltatás is, hogy valaki étteremként működteti a saját otthonát és pénzért hív vacsoravendégeket, ez nem használ az éttermeknek. Az Uber közösségi alkalmazás applikáció a taxisofőröknek vág alá. Mivel az európai közlekedési infrastruktúrából már csak a szupergyors vasutak hiányoznak, hamarosan arra fogják költeni a pénzt. Márpedig akkor reszeltek a kamionsofőröknek meg a távolsági buszok vezetőinek is. Plusz a távmunka terjedésével egyre kevesebb irodai dogozó használja majd a városi tömegközlekedést is, azok közül is a fiatalabbak inkább bicikliznek. Kevesebb járművet lehet majd eladni, az autógyárak már most is nyávognak az orosz piac bojkottja miatt. Hamarosan nem lesz munka a képzett, nyelveket beszélő európaiak egy részének se, nem, hogy a célország nyelvét nem beszélő, analfabéta bevándorlóknak! A munkapiac várható durva szűkülése miatt zavargások lesznek és az agresszív, de szervezett és az európaiak, a hitetlenek elleni gyűlölettel átitatott muszlimok várhatóan igen nagy károkat fognak okozni. Minden képzetlen új bevándorló potenciális munkanélküli, tehát csak a társadalmi békétlenség eszkalációját segíti elő. Már most is késő lenne becsukni a kaput az EU-n kívülről jövő, bevándorlók előtt! Kivéve a magasan képzetteket, akik eleve aláírt munkaszerződéssel jönnek. Minden olyan politikus, aki a képzetlen tömegek bevándorlását erőlteti, az európai társadalmi békét ássa alá.
Berecskereki
2017. április 26. 20:50
"A meglepett Merkel sokáig kereste a szavakat" Lehet, hogy férfi?
írmag
2017. április 26. 19:21
Én meg nem tartom még őszinte német embernek sem!
zakar zoltán béla
2017. április 26. 19:06
Mocskos, gerinctelen stazi buborék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik