Fidesz: Az ellenzék gyenge, Soros György erős

2017. április 26. 15:34

„Amennyire gyenge a szabadon választott magyar ellenzék, olyan erős Soros György”, különösen nemzetközi színtéren – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Szerinte Soros György leplezetlen módon „intenzív lobbitevékenységbe” kezdett Brüsszelben.

2017. április 26. 15:34

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az elmúlt hetekben Soros György leplezetlen módon „intenzív lobbitevékenységbe” kezdett Brüsszelben. Gulyás Gergely szerdai budapesti sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek nevezte, hogy milyen sok európai parlamenti (EP-) képviselő van közvetlen kapcsolatban Soros Györggyel, illetve az általa fizetett szervezetekkel. A kormánypárti politikus szerint a milliárdos célja valójában a magyar migrációs politika megakadályozása, a határ megnyitása a bevándorlók előtt, és ehhez keres szövetségeseket Európa-szerte.

Soros György erős

„Amennyire gyenge a szabadon választott magyar ellenzék, olyan erős Soros György”, különösen nemzetközi színtéren – fogalmazott. Gulyás Gergely azt is mondta, hogy Soros 2008-ban megtámadta a legnagyobb magyar bankot, amivel a devizahiteleseknek komoly kárt okozott, és ezért 500 millió forintos büntetést kapott a magyar pénzügyi felügyelettől.

A Fidesz-frakció azt várja a szerdai brüsszeli EP-vitától, hogy egyértelművé válik: azok az ügyek, amelyek miatt Orbán Viktor miniszterelnök eleget tett az EP meghívásának, egyáltalán nem valók az Európai Parlament plenáris ülésének színterére – közölte a frakcióvezető-helyettes, majd a CEU-ra utalva megjegyezte, hogy eddig még soha nem került az EP elé egy egyetem kettős jogalanyiságának egyik részét érintő módosítás.

A civil szervezetek külföldi támogatásával kapcsolatos szabályozás pedig nem példa nélküli a világban – folytatta –, az átláthatóságot szolgálja, és a Fidesz reméli: a transzparenciát hirdető civilek még támogatni is fogják a törvényt, amely a működésre vonatkozóan semmilyen szankciót nem tartalmaz, csak arra az esetre, ha elmulasztják a beszámolási kötelezettségüket. Kérdésre hozzátette: az állami – benne a pártalapítványok által kifizetett – támogatások átláthatóságát biztosítja a mai magyar jogi szabályozás.

Nincs indok a szégyenpadra

A Fidesz EP-delegációjának az Európai Néppárthoz címzett leveléről Gulyás Gergely kérdésre azt mondta: a levél megmagyarázza a magyar lépéseket, kiáll a helyességük mellett, és általánosságban utal arra, hogy Magyarország mindig nyitott volt a megegyezésre az Európai Bizottsággal. „Magyarország szégyenpadra ültetésének semmilyen valós indoka nincsen” – jelentette ki.

Az Országgyűlési Őrség új fegyvereiről szóló belügyminisztériumi (BM) rendelettervezetet firtató felvetésre a politikus azt válaszolta: a BM-nek és az őrségnek kell szakmai alapon választ adnia az olyan kérdésekre, hogy milyen eszközök kellenek az Országház épületének megvédéséhez, amely pillanatnyilag a miniszterelnöknek és a házelnöknek is a székhelye.

Azzal kapcsolatban, hogy a strasbourgi bíróság hárommillió eurós kártérítést ítélt meg az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek, Gulyás Gergely jelezte: a döntéssel szemben fellebbezésre van lehetőség, és a magyar állam nyilván ezt meg is teszi. Megjegyezte továbbá, hogy az egyházi törvény esetleges módosítására ellenzéki támogatásra is szükség lenne.

A frakcióvezető-helyettes egy másik kérdésre cáfolta, hogy a jelenleg zajló nemzeti konzultáció kérdőívei alapján személyes adatokat gyűjtene a Fidesz.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. április 27. 07:24
Áldemokratikus,liberális baloldal utolsó reménye,hogy valahogy visszajusson a hatalomba.Magyarországon,ha marad a szabad választásos demokratikus rendszer,semmi esélyük.
pemete jakab
2017. április 26. 21:50
"Fidesz: Az ellenzék gyenge, Soros György erős" 2010 óta volt/van: amcsizás, brüsszelezés, migránsozás, sorosozás. Tessék mondani, megvan már a következő főgonosz? Viktornak ellenségnek kell mindenáron, ahogy anno pl. Hitlernek, de Rákosi is ezen a pályán játszott, igaz ő nem a nemzethez igazodott, ahogy Hitler, hanem Moszkvához. Viktor kihez igazodik?
áfonya
2017. április 26. 19:39
Orbán úr mellett fele felszólaló kiállt ,nem történt meg a tajgetoszról való letaszítás. :D :D
áfonya
2017. április 26. 19:30
Nem jogi segítségre van szüksége....mondta Orbán Viktor Fletóról :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik