Egy álmos hétfő reggelen

2017. április 24. 22:53

Megszellőztetik a kormány legújabb tervét: minden aranyos cicát baseball-ütővel kell majd agyonverni a jövőben. A Magyar Időkben cikk jelenik meg a macskák sötét oldaláról. Az illusztráció: Gyurcsány Ferenc a macskájával.

2017. április 24. 22:53
Pintér Bence
Facebook

„Egy álmos hétfő reggelen az Index megszellőzteti a kormány legújabb tervét: minden aranyos cicát baseball-ütővel kell majd agyonverni a jövőben. Még aznap Kovács Zoltán szóvivő tagadja, hogy a kormány a kiscicák agyonverésére készülne, azonban felhívja a figyelmet, hogy a legtöbb macskáról készült kép az interneten van, az internetet pedig Soros György finanszírozza. Állatvédő szervezetek tiltakoznak a kormány tervezete ellen. A Fidesz-frakció reakciója szerint ezeket a szervezeteket Soros György finanszírozza: ez abból is látszik, hogy a határon túli cicákért még soha, egyszer sem szólaltak fel.

Kósa Lajos a kedd reggeli Mokkában arról beszél: neki mindig is gyanúsak voltak a macskák, hiszen rengeteg magyar család lakásában jelen vannak, veszélyesek, és az utcán is kontroll nélkül kóborolnak, szeretnek fémkupakokkal játszani. A Magyar Időkben aznap cikk jelenik meg a macskák sötét oldaláról. Az illusztráció: Gyurcsány Ferenc a macskájával. »Mit adtak nekünk a macskák?« címmel jelenik meg a Pesti Srácokon Aristo dolgozata a témában, amiben többek között arról van szó, hogy a macskák miatt nem születik elég magyar gyerek. Kedd éjjel egy Varga Mihály és Gulyás Gergely által jegyzett salátatörvényben benyújtják a javaslatot a parlamentnek. Ennek nyomán szerda estére egy ismeretlen civil csoport tüntetést hirdet a Kossuth térre.

»Mészáros Lőrinc« felvásárolja BAZ-megyét, és négyszeres áron eladja a románoknak.

Az ellenzéki pártok szerda reggelre elítélik a kormány tervezetét, a Momentum népszavazást kezdeményez a kérdésben. A 444-en ironikus cikk készül a témában macskás gifekkel, Uj Péter Macskaajjjajjajjj címen közöl cikket a témában. Németh Szilárd sajtótájékoztatón a padlóhoz vág egy kiscicát, majd leharapja a fejét. Gulyás Gergely hangsúlyozza: legalább hat európai országban van olyan törvény, amelyből ha kiveszünk egy-egy szót, és összerakjuk, akkor kijön a tervezett törvényszöveg. Jeszenszky Zsolt egy okosnak gondolt Facebook-posztban arról beszél, hogy a PC végre véget ért. Tamás Gápár Miklós ír valamit. Negyvenezer ember jelez vissza az esti tüntetésre, a szervezők azt kérik, hogy a résztvevők ne hozzanak pártjelvényeket. Európai, amerikai politikusok, tudósok, szervezetek tiltakoznak: Kósa Lajos szerint megtévesztette őket a macskalobbi. A Riposzt szerint Vona Gábor kiscicákkal szexel. A cikk megjelenése előtt 15 perccel az Origo a Riposztra hivatkozva már lehozza a cikket. Újabb emberek állnak fel az Origo gasztrorovatából.

»Mészáros Lőrinc« megveszi az OTP-t és a MOL-t.

A tüntetésen hatvanezer ember jelenik meg, főleg fiatalok. Gyurcsány Ferenc cicabajszot rajzoltat magának, hatalmas DK-s molinóval vonul fel. Jurák Kata Macskanőnek öltözve megy a tüntetők közé, de legnagyobb bánatára senki sem veri meg, pedig még ostorral is üti az előtte elhaladókat. Az Origo üres címlappal várja a Freemailről kilépő embereket; a 888 karikatúrát közöl, amelyen egy meghatározhatalan kinézetű ember (akire az alkotó ráírta, hogy Soros) egy macskát fog, mint egy James Bond-főgonosz - a macskát Ludmilla nem tudta megrajzolni, így inkább odarakta Garfieldot. A TV2 szerint luxusjachttal és hidroplánnal utaztatták ide a tüntetőket. Balogh Gábor az Alfahíren, Pap Szilárd István a Kettős Mércén, Böcskei Balázs a Facebookon ír arról, hogy ugyan fontos az aranyos kiscicák kérdése, de inkább a szegény emberekért kéne kiállnia az urbánus fiataloknak. Más ellenzékiek a tüntetés zenei felhozatalára panaszkodnak. Valaki szerint fel kellett volna gyújtani mindent, mások szerint túlás volt, hogy csúnyán néztek a tüntetők egy villanyoszlopra.

»Mészáros Lőrinc« megvásárolja Dél-Olaszországot. Örkény István forog a sírjában.

Csütörtök reggel gyorsított eljárásban megtárgyalják, majd megszavazzák a törvényt a parlamentben, Áder alá is írja ott helyben. Kövér László föld-levegő rakétákat rendel a parlamenti őrségnek. Navracsics Tibor hímez, hámoz. Csuhaj Ildikó cikkében arról ír, hogy Orbán Viktor 2019-ben megpályázza a Transparency International elnöki posztját. Egy macskabarát fideszes értemiségi kiábrándult nyílt levelet ír Orbán Viktornak, a Tutiblogon kigúnyolják. A Magyar Hírlap címlapján nem tudjuk mi van, mert Bayer Zsolt távozása óta senkit sem érdekel a lap. Apropó, Bayer Zsolt: a jobboldali megmondóember “Mocskos gecik!” címmel közöl publicisztikát a Magyar Időkben, nem a cicákkal kapcsolatban. A Professzorok Batthyány Körének intelmei szerint a több odafigyelésre, pontosságra, erényre lenne szükség. A CÖF válaszokat követel a macskapárti médiától. Megadja Gábor ír valamit a levitézlett értelmiségről. Gulyás Márton kiflit vesz a boltban, ami miatt letartóztatják. Csütörtök este a második tüntetésen százezer ember jelenik meg, de a tömeget vezető G Ras nem tudja eldönteni, hova menjenek, ezért spontán buli alakul ki a Boráros téren. Zeng a bajszos szar, valaki bejelenti, hogy pártot alapít. Kitűzik az EU-s zászlót egy random házra. A zászlót kitűző embert meglátogatja Agmed, aki egy izmos kazah magánember. Reggel a villamoson két öreg bácsi arról beszélget, hogy a francia forradalmat macskák robbantották ki.

Mészáros Lőrinc besétál a Parlamentbe, kiveszi a koronát a vitrinből, beleszarik, aztán kisétál a Parlamentből. Van belépőkártyája, így a parlamenti őrség semmit sem tehetett - nyilatkozza Havasi Bertalan. Felcsútra baseball-stadiont építenek, mivel véletlenül túl sok baseball-ütőt rendeltek Rogán Antal egyik szomszédjának cégétől.

Pénteken elkezdik koncentrációs táborokba gyűjteni a macskákat. Előkerül egy felvétel Dózsa Lászlóról, amin tíz macskával kefél. Schmidt Mária szerint a felvételen Pruck Pál látható, a Figyelő később erről ír a címlapon. Az intézkedések költségeit közérdekű adatigényléssel kéri ki az Átlátszó, mire a lapot felvásárolja egy osztrák üzletember. Az egyházak nem mondanak semmit, Ferenc pápa elítéli a dolgot, de őt leprolibuzizza Gajdics Ottó. Orbán Viktor pénteki interjújában arról beszél, hogy minden jóérzésű keresztény ember forró ólmot öntene Soros György macskabarát katonáinak fülébe. Szerinte nem a macskákkal van baj, hanem a gonosz macskákkal, akiket Soros György fizet.

A macskákat szombaton agyoncsapják. Az Európai Néppárt elgondolkozik rajta, hogy elgondolkozzon-e valamin. Donald Trump nem telefonál, viszont a képek láttán először kiírja Twitterre, hogy »Sad!«, majd 67 Tomahawk-rakétát lő ki az Adriai-tengerről Budapestre. »Mészáros Lőrinc« megveszi, majd eladja Erdélyt arab befektetőknek.

Függöny.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2017. április 25. 21:51
Ez a szerencsétlen is megzakkant.
PPK
2017. április 25. 18:37
Harmatgyenge izzadás. Minek is ilyen szart idézni?
tango47
2017. április 25. 16:23
Ha már egyszer elment a Mandiról, mi a fenének kell minden hülyeségét szemlézni?
Secnir
2017. április 25. 14:49
korrekt :) aki meg fikázza, hogy nincs humora, meg hogy milyen szar, annak áll a zászló: írjon jobbat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik