A szegediek ragaszkodnak Botka Lászlóhoz

2017. április 5. 15:20

Nehéz volt olyan embert találni Szegeden, aki ne lett volna elégedett valamilyen formában Botka Lászlóval, a város polgármesterével. Csakhogy a szocialista politikus 2018-ban miniszterelnökségre cserélné a dél-alföldi nagyváros vezetését. A Mandiner arról kérdezte a szegedieket, vajon sajnálnák-e, ha Botka már nem vezetné városukat.

Kedd, napsütés, Botka László. Menjen vagy maradjon? A nénik inkább féltették kedvenc polgármesterüket, sajnálva, ha otthagyná mostani munkáját: „Nem szeretném, hogy ha miniszterelnök lenne, mert még több gáncsoskodást kapna. Biztos, hogy nem érné el ott a célját.”

„Ha miniszterelnöknek mögválasszák, akkor az jó volna” – fogalmazott egy úr a Kárász utcán. Két Széchenyi téren üldögélő férfi nagyon elégedett volt a polgármesterrel, szerintük Botka nagyon érti a szakmáját. Két paddal arrébb, lila napszemüvegben a szocialista politikus egyik személyes jóbarátjába botlottunk, legalábbis ezt állította a kameránknak nyilatkozó férfi, hozzátéve: „Az ország meg a város nagyon jól járna vele. Orbánnal is megegyezett abban, hogy mit kell itt csinálni. Ha összhangba hozzák, Szeged nagyon jól jár!” 

„Sajnálnánk, ha felmenne Budapestre, amióta ő vezeti a várost, dinamikus fejlődést látok” – mondta a Mandinernek egy szegedi egyetemista. Hallgatótársa elmondta, családilag jó véleménnyel vannak Botkáról, szerinte aki polgármesternek jó, miniszterelnöknek sem lehet rossz. „Én örülnék, ha elmenne, Szegeden nagyobb szabadságfok lenne” – közölte velünk a leginkább Botka-ellenes, Klauzál téren fagyizó férfi. Majd hozzátette: „Úgysem lesz miniszterelnök. Megszabadulna tőle Szeged is meg az ország is!”

*

A Mandiner Botka Lászlóval készült interjúját csütörtökön olvashatják.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/110557