A sípolók a szólásszabadság határait feszegetik

2017. március 29. 12:56

A rendőrségnek a következő állami ünnepeken a szónok számára is hallhatóan, de az ünneplő közönségtől kellő távolságban kell megfelelő helyet biztosítania a demonstrálóknak.

2017. március 29. 12:56
Magyar Attila István
Magyar Idők

„A hangos bekiabálások és a közönségtől kellő távolságban használt egyszerű, hangosítás nélküli sípok használata a véleménynyilvánítás olyan eszköze, amely egyfelől elegendő ahhoz, hogy a szónok is szembesülhessen a demonstrálók véleményével, másfelől az ünneplő közönség is zavartalanul élvezhetné a szónoklatot.

A rendőrségnek a következő állami ünnepeken a szónok számára is hallhatóan, de az ünneplő közönségtől kellő távolságban kell megfelelő helyet biztosítania a demonstrálóknak és megegyezni velük a szólásszabadság határairól, egyebek mellett a tiltakozás idejéről (csak a miniszterelnöki, kormánypolitikusi szónoklatok alatt) és hangerejéről.

A fenti íratlan szabályok betartásával sem a demonstrálók szólásszabadsága, sem az ünneplőknek az ünnepi program, szónoklatok meghallgatásához fűződő joga nem sérülne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2017. március 29. 15:39
"A rendőrségnek a következő állami ünnepeken a szónok számára is hallhatóan, de az ünneplő közönségtől kellő távolságban kell megfelelő helyet biztosítania a demonstrálóknak." Gondolom, a cikk írója nem jár ilyen rendezvényekre, különben tudná, hogy most is pontosan így történik.
Hogyisvan
2017. március 29. 14:37
Basszus! Ezt az egész (sár)dobálást, sípolást pontosan a cikk szerzőjéhez hasonló droidok kezdték el! Most meg sirdogál? Egy nevetséges idióta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik