A CEU-ról

2017. március 29. 15:13

Mind az előterjesztés, mind pedig a sajtókampány egészen elképesztő.

2017. március 29. 15:13
Csaba László
444

„Mind az előterjesztés, mind pedig a sajtókampány egészen elképesztő.

Súlyos tévedés, illetve megalapozatlan állítás az, hogy az anyaországban kell működni, illetve hogy csak kormányközi egyezmény hozhat létre egyetemet. Vajon a Sorbonne-t és a Bolognát milyen egyezmény hozta létre?

És hogy ne lennénk akkreditálva? Mind a programjaink, mind a tanári karunk jó része magyar címek és rangok birtokosa, Sajó Andrással és Gyáni Gáborral az MTA rendes tagjai vagyunk, számos kolléga szerzett MTA doktori fokozatot is. Magyar egyetemi tanárnak nevezték ki többünket, számosan párhuzamosan magyar intézményben is vezető egyetemi tanárok vagyunk.

Egyszerűen elképesztő, hogy a papír, illetve a képernyő mindent kibír.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. március 30. 10:35
A hisztiző látványlibsik figyelmébe: Az Oktatási Hivatal 2016 második felétől kezdte meg eljárásait, hiszen idén, 2017-ben jár le az öt éves működési engedélyezési ciklus - kezdi közleményét az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A működési engedély 5 éves felülvizsgálata során több olyan működési problémára derült fény, amelyek nem felelnek meg a jogszabályoknak. Ezek az alábbi csoportokba sorolhatók: • a külföldi felsőoktatási intézmény nem a megfelelő jogszabályi keretek között folytatja a képzését, • nincs együttműködés és magyarországi partner, • hiányzik a programakkreditáció, • a külföldi felsőoktatási intézmény által kiállított okirat nem államilag elismert (fokozatot adó) oklevél, • a külföldi felsőoktatási intézmény nem minősül származási országában államilag elismert felsőoktatási intézménynek, • a közhiteles nyilvántartásba történő adatszolgáltatási kötelezettség nem teljesül, • a külföldi felsőoktatási intézmény nyilvántartásba nem vett képzéseket folytat. Kritikusnak nevezhetők azok az esetek, amelyekben a külföldi intézmény nem felel meg a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 76. § (1) bekezdésében rögzített alapvető kritériumoknak, azaz a származási országában nem minősül államilag elismert felsőoktatási intézménynek és nem bocsáthat ki a Magyarország területén folytatott képzésre tekintettel államilag elismert felsőoktatási fokozatot adó oklevelet.
Dénia
2017. március 30. 08:02
De ha ez így van, akkor ez miért egy amerikai egyetem? Most már tényleg érdekel.
Vén Csataló
2017. március 29. 23:04
Érdekes ez a CEU-s kampf. Egész jól megmutatkoznak az eddig rejtőző kollaboránsok.
tango47
2017. március 29. 22:18
Azért kell megfontolni a véleményét, mert ő egyáltalán nem érintettje az ügynek. Vagy igen? Akkor is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik