Brutális kampány lesz

2017. március 24. 09:10

Azt gondolom, hogy brutális kampány lesz, mert az ellenzéknek a 2018-as választás igazi tétje a puszta megmaradás. Interjú.

2017. március 24. 09:10
Semjén Zsolt
Magyar Idők

„Mi a helyzet a lex Heinekennel? Az ellenzék soraiból sokan azt mondják, vissza kellene vonni. Miért szükséges megvédeni az Igazi Csíki Sört?

Ha Magyarországon nemzeti elkötelezettségű, normális ellenzék lenne, akkor evidenciaszerűen sorakoztak volna fel a javaslat mögé. Mert itt egy nyilvánvaló nemzeti sérelem történt: egy multinacionális cég brutális módon eltaposott egy kis magyar manufakturális sörfőzdét, hiába állt oda mellé Hargita megye önkormányzata. Ha minimális nemzeti érzék lenne a baloldalban – ami láthatóan nincs –, akkor megértené, hogy ez az ügy nem a kormányról szól, hanem a székelység megmaradási küzdelméről, a csíki sör mögött egy szimbolikussá vált nemzeti ügy védelmében.

Alig több mint egy év múlva országgyűlési választásokat tartanak az országban. Mikor kezdődik a kampány?

Ősztől eksztatikussá válhat, elnézve az ellenzék válságát. A Fidesz–KDNP-szövetség – paradox módon – az erőfölény nyilvánvaló volta miatt nincs olyan könnyű helyzetben, mint sokan vélik, hiszen sem a káoszos balliberális oldal, sem a Jobbik nem tekinthető reális kihívónak, és ezért nehéz lesz a jobbközép tábor veszélyérzetét felszítani és mozgósítani. Emiatt az gondolom, hogy brutális kampány lesz, mert az ellenzéknek a 2018-as választás igazi tétje a puszta megmaradás. Nemcsak az Együtt, Párbeszéd vagy a Momentum és társaik létezése forog kockán, hanem ez a szocialistáknál is így van, hiszen Molnár Gyulának igaza volt, amikor azt mondta, hogy egy újabb választási kudarc komolyan felveti a kérdést: van-e egyáltalán értelme az MSZP-t fönntartani? Ezek az emberek a politikai életben maradásukért küzdenek.

A Jobbik viszont egységesebbnek tűnik, mint a baloldal. És bizonyos körök abban érdekeltek, hogy megszorongassák a kormányt. Okozhatnak meglepetést?

A Jobbik esetében is ugyanez a helyzet. Vona Gábor egy rendkívül kockázatos lépésre szánta el magát, amikor feladta a saját ideológiáját – és velük a Jobbik törzsszavazóit –, hogy balra való nyitással megpróbáljon a Fidesz–KDNP kihívójává válni. Ez láthatóan reménytelen, a két szék közt a pad alá esés tipikus esete. Ráadásul Vonának az a deklarációja, hogy »én adtam a Jobbik lelkét és én vettem el«, a politikai és erkölcsi öngyilkossággal azonos. Egy ilyen lélekgyilkosságot – és azt is csak politikai értelemben – egyedül a sikerrel lehetne legitimálni, ennek viszont láthatóan nyoma sincs. Mind a baloldal, mind a Jobbik vezetőinek ezért a választás egzisztenciális kérdés, s ezért totális háborút fognak vívni. Mivel reális, életképes alternatív programjuk nincs, kétségbeesésükben csak a gyalázkodás marad. Főleg, ha ehhez külföldről megrendelést és muníciót kapnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. március 24. 16:56
Életbevágó helyzetekben mindig megszületik egy új jelszó.... Három kritikus helyzet-három " mágikus jelszó. Nézzük:1918-megvédjük Caricint! (az már más,hogy Sztálingrád lett belőle és akkor is átvészelték. ) Végül pedig a győztes HÁBORÚ és a NÉV VISELŐJÉNEK- vége után békésen: Volgográd lett..Sic transit gloria mundi!) '1938. Madrid. (Rajk, Gerő,Flatter Münnich-Ottó, Ferenc! No PASARAN!!!De hogy is nem! Mi az hogy! Nagyon is!!! 1941.november 07. Elvtársak! Mögöttünk Moszkva! Medgyessy,Gyurcsány, Bajnai!! Ma már nem valószínű, hiszen őrségváltás a mai napig van még....(Na hol?) A legkönnyebb kitalálni a 2018-as szlogent: Jöhet az új LIBSI KORMÁNY! Ezt várja sok Anti-ORBÁN! Válasz:Az ellenfélnek ez nagy falat! Mert ORBÁN a TORKÁN AKAD! Kíntól szemük nagyra dülled, Csak nyöszörgés és gyűlölet!
Mich
2017. március 24. 15:23
"Vonának az a deklarációja, hogy »én adtam a Jobbik lelkét és én vettem el«, a politikai és erkölcsi öngyilkossággal azonos." Így van!
Mich
2017. március 24. 15:19
"Ha Magyarországon nemzeti elkötelezettségű, normális ellenzék lenne, akkor evidenciaszerűen sorakoztak volna fel a javaslat mögé." ...meg a kvóta-ellenes határozat, a határvédelem és az olimpiai pályázat mögé... ...de NINCS (egy nemzeti elkötelezettségű, normális ellenzék)...!
Baribál
2017. március 24. 15:19
Persze, hogy brutális lesz a kampány. Ha bukik a kormány, mennek a börtönbe. Ezért bármire hajlandóak a győzelemre. Amúgy Semjén akkor ossza az észt, ha meg meri mérettetni a pártját önállóan. Így ők csak egy pattanás Orbán s*ggén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik