Közönyös muszlim nő telózgat a londoni áldozat mellett! Vagy mégsem? Várjunk csak!

2017. március 23. 14:10

Fénysebességgel terjed a közösségi oldalakon egy vélhetően szerdán, közvetlenül a londoni terrortámadás után készült fotó. Fiatal, fejkendős nő halad el az egyik áldozat mellett a Westminster hídon, oda se néz, a telóját nyomkodja. A hatásos kép máris a muszlim részvétlenség szimbóluma kezd lenni. De nagyítsunk csak bele!

2017. március 23. 14:10
Stumpf András
Mandiner

Nem tudni, ki készítette, az eredeti tweetet, amelyben megjelent, már törölték, de hatalmas karriert fut be egy fotó a közösségi oldalakon épp. 

Ez:

Részvétlen muszlim, oda se bagózik, csak telózik. A kép üzenete nem vitás és kétségkívül hatásos. Ki is használják mindenféle oldalak, ez is itt, ni. Aztán terjed a fotó mint a futótűz, annak „nyilvánvaló” üzenetével.

De várjunk csak! Biztos, hogy olyan részvétlen ez az ismeretlen fejkendős?

Nézzünk rá az arcára egy pillanatra.

Így fest:

 

Ugye? Máris nem olyan egyértelmű, mi zajlott le a valóságban. Tudni én sem tudom, mit érzett a nő, hogy kinek mit írt a kütyüjén, de némi aggodalmat, megütközést azért felfedezni vélek az arcán.

S még mielőtt azzal jönnénk, hogy de hát ez szimbólum és tök mindegy, mit gondolt a nő, mert a jelenség, a dzsihadista állatok által legyilkolt fehérekkel szembeni részvétlenség amúgy létezik Európa moderáltnak mondott muszlimjai között is, megint csak várjunk egy cseppet és gondoljuk ezt át szépen.

Ugyanezt az undorító érvet használta ez a szerző itt, amikor a híres bicskei sínes képre mondta, hogy nem hazugság az, hanem szimbólum, mert jól érzékelteti a gonosz magyar rendőrök migránsellenes hozzáállását. Hogy speciel azon a sínes képen a rendőrök épp segítenek a migránsnőnek, akit férje lökött a sínek alá, az bagatell, az mellékes. 

Nos, nem mellékes. Az a kép hazudott. Hatást vadászott, épp az ellenkezőjét mesélte el annak, ami ott és akkor, Bicskén, a vasútállomáson történt.

Ez itt, a muszlim nős fotónál ennyire nem egyértelmű, de simán lehet, hogy a fejkendős nő is épp ki van akadva nagyon, azért nem akar odanézni, stb. Az is lehet, hogy nem így van. De hogy szimbólum legyen belőle, a részvétlenség szimbóluma, miközben fogalmunk sincs, ki ő, mit írt akkor a telóján, mire gondolt, miért vágott olyan rémült képet, egyáltalán ki, honnan készítette a fotót – az nevetséges.

Persze az lesz, már az lett, merthogy a kép, a kompozíció kétségkívül hatásos, erős az üzenete neki.

A hülyítést és a hergelést viszont akkor sem szeretem, ha migrisimizők produkálják, meg akkor sem, ha migrigyűlölők.

A más kultúrájú tömegek további európai betelepülésének megakadályozása mellett szól amúgy nagyjából minden ép észérv.

Felesleges hazudni hozzá. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freesleep
2017. március 25. 09:14
nem lehet minden sajtófotó mellé közlekedési rendőrt állítani
Hunyadi Mátyás
2017. március 24. 15:23
Nincs mit nagyítgatni, nincs mit szépítgetni. Telózgat a halott mellett.
kombinátor
2017. március 24. 09:49
jelentette Moszulba, hogy "sikerült"
zsoka1951
2017. március 24. 09:43
Nem csalódtam! E za Mandi, már nem a régi. Nagyot fordúlt, nagyon befolyásolni akar, nagyon "kilóg a lóláb" !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik