Mennyi egy liter tej? Attól függ!

2017. március 21. 14:22

Nálunk én vásárolok be, minden árat ismerek, válaszolt tejárat firtató kérdésünkre Fodor Gábor. Ezzel minden általunk megkérdezett parlamenti politikus így volt, a fideszes Pócs János tévesztett csak, de nem nagyot. Azonnali kérdések perce.

2017. március 21. 14:22
Bukovics Martin

Miután Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke is eltalálta a Mandinernek nyilatkozva, mennyibe kerül egy liter tej, tettünk egy kört a parlamentben, hogy leellenőrizzük, mennyire vannak képben a politikusok. Nos, nem is kicsit.

Csupa domesztikált, aktívan boltba járó férfit sikerült csak elkapni az Azonnali kérdések perce eheti adásában, honanyákat keresve sem találtunk. A jobbikos Mirkóczki Ádám, valamint a liberális Fodor Gábor büszkén mesélték a Mandinernek, hogy ők intézik otthon a bevásárlást. Fodor hozzátette: szeretik a tejet, szívesen fogyasztják, Mirkóczki pedig arról beszélt, akár zsíros, akár kevésbé az, fő, hogy magyar legyen.

Az LMP-s Sallai Róbert Benedek olyan pontossággal mondta fel az árakat, mintha egész életében nem tanult volna másról, csak a tej fogyasztói árának aktuális állásáról. Ami a KSH honlapján is elérhető amúgy: eszerint februárban az 1,5 százalékos zsírtartalmú tehéntej literjének átlagára 202 forint volt, míg a zsírosabbé 214 forint. Az átlagártól legmesszebbre a fideszes Pócs János lőtte be a tejárat: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselő először 130 forintot mondott.

A szocialista agrárpolitikus, Gőgös Zoltán szakértői szerepben tündökölve még az előállítási költségekbe is beavatta volna a Mandinert.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2017. március 24. 09:55
interjú a momentum vezetőjével: http://deformacio.blog.hu/2017/03/22/par_egyszeru_kerdes_a_momentum_vezetojehez
kombinátor
2017. március 22. 17:29
idézzük fel, mit is mondott Feket úr a momentumból: http://deformacio.blog.hu/2017/03/22/par_egyszeru_kerdes_a_momentum_vezetojehez
kispufi
2017. március 22. 12:54
a mandiner álompárosa már megint nagy és fontos kérdésben végzett nagy és fontos melót. bár meg kell hagyni, a kártékonyságára nézve most annyira nem dolgoztak meg a pénzükért, nem lesz ez így jól.
cutcopy
2017. március 22. 08:48
"legmesszebbre a fideszes Pócs János lőtte be a tejárat: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselő először 130 forintot mondott" Mitől volt legmesszebb..? Friss fejt tej literét simán meg lehet ennyiért vásárolni és ezt egy jászsági embernél jobban nem tudhatja egy tápos pesti mandis..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik