Gyász

Illegális gyorsulási verseny áldozata lehetett a fiatal kajakbajnok

2017. március 19. 10:09

Illegális gyorsulási verseny áldozata lehet az autóbalesetben szombaton meghalt 21 éves kajakbajnok, Janza Richárd – írja a Pesti Srácok a TV2 és a Blikk értesüléseire hivatkozva. Március 18-án 1 óra 15 perc körül Budapesten, a Szentendrei úton egy gépjármű hátulról nagy sebességgel nekiütközött egy másik, piros lámpánál szabályosan várakozó személygépkocsinak, amelyben a kajakbajnok is ült.

A 21 éves, ifjúsági világbajnok Janza Richárd halálhírét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közölte a honlapján. Az MTI közlése szerint a tavalyi világkupán a felnőttek közt bronzérmet nyerő fiatal sportoló egy éjjeli, budapesti autóbalesetben vesztette életét. 

A Police.hu-n megjelent beszámoló alapján a rendelkezésre álló adatok szerint március 18-án 1 óra 15 perc körül Budapesten a III., Szentendrei úton egy gépjármű hátulról nagy sebességgel nekiütközött egy másik, a piros lámpánál várakozó személygépkocsinak. Az ütközést követően a gépjárművek a két pályatest között lévő betonoszlopnak, illetve egy fényjelző készüléknek csapódtak. A tájékoztató megerősíti, hogy a baleset következtében az álló autó vezetője és utasa a helyszínen életét veszítette, a másik autó vezetőjét pedig súlyos sérülésekkel a mentőszolgálat kórházba szállította.

A TV2 Tények úgy értesült, hogy az ifjúsági világbajnok sportoló egy illegális gyorsulási verseny áldozata lehetett, amelyben vétlen volt, nem pedig résztvevő. Janzáék autója a pirosnál állt, egy másik autó hatalmas sebességgel csapódott bele az álló autóba, amelyben mindkét utas meghalt. Az ütközés erejére jellemző, hogy a hátsó autó vezetője kirepült az autóból, ám ő túlélte a balesetet.

A rendőrök a súlyosan megsérült férfit a kórházban gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását. Ellene halált okozó közúti baleset okozása miatt folyik eljárás.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109956