Viszontválasz Ungár Péternek

2017. március 17. 19:56

Szentesi Zöldi László
Demokrata

Ungár Péter (Jeszenszky Gézával együtt) feje fölé emelte a NYUGAT táblát és összecsapásra készül a KELET táblát cipelőkkel. Aztán vannak olyanok, akik a MAGYARORSZÁG tábla alá sereglenek.

„Meglepve olvastam Ungár Péter olvasói levelét, mert nem gondoltam volna, hogy egyszerűen tovább álmodja Jeszenszky Géza vulgáratlantista világképét. Én az olyan kijelentéseknél, hogy »Magyarország határait az Egyesült Államok adódollárjai biztosítják«, és hogy »aki az észak-atlanti szövetségi rendszert becsmérli, aki az orosz veszélyt relativizálja, az árt Magyarországnak«, egy cseppet bonyolultabbnak érzem hazánk nemzetközi kapcsolatait. Ungár Péter (Jeszenszky Gézával együtt) feje fölé emelte a NYUGAT táblát és összecsapásra készül a KELET táblát cipelőkkel. Aztán vannak olyanok, akik a MAGYARORSZÁG tábla alá sereglenek. Ez utóbbiak közé tartozik a Magyar Demokrata szerkesztősége és jómagam is. Mindannyian klubtagok vagyunk: csak mi a magyar klubban focizunk.

Arról pedig, hogy a magyar jobboldali értelmiség körében ki árt vagy ki nem árt, Ungár Péter alkalmasint sokkal többet tud nálam, ebben az ügyben nem tudom eligazítani. Végezetül: fenntartom a jogomat véleménycikkek írására még akkor is, ha az LMP elnökségi tagjának nem tetszik. Éppen egy (bázis)demokratának illene fejet hajtani az alapos érv előtt: vannak másfajta igazságok is, nemcsak az övé.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109937