Tudásközpont

A Momentum beszáll Szert Boglárka perköltségébe

2017. március 9. 09:46

Támogatja az Antall József Tudásközpont kirúgott alkalmazottját a Momentum Mozgalom, 800 ezer forintig átvállalják a perköltségét, mivel szerintük egy szimbolikus ügyről a véleménynyilvánítás szabadságáról van szó.

A Momentum Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarországon, 2017-ben diszkrimináció érjen bárkit a munkahelyén a politikai véleménye miatt, éppen ezért 800 ezer forint keretösszegig átvállalja az első és másodfokú per perköltségét, ha Szert Boglárka, az Antall József Tudásközpont kirúgott alkalmazottja elveszítené a volt munkahelye ellen indított pert. A Momentum szerint a végsőkig el kell menni, mert szimbolikus ügyről, a véleménynyilvánítás szabadságáról van szó. „Nem félemlíthetnek meg senkit, nem élhetünk újra a kommunizmusban” – írják.

Mint ismert: január 30-án Szert Boglárkát Antall Péter, az Antall József Tudásközpont vezetője váratlanul kirúgta. „Az ügy előzménye, hogy Szert kiállt egy munkatársának az olimpiai népszavazással kapcsolatos véleménynyilvánítása mellett. Munkatársát a politikai véleménye miatt zaklatták a munkahelyen, ő szót emelt a jogtalanság kapcsán és kiállt a véleménynyilvánítás szabadságáért, ezért aztán megtorlásként kirúgták. Szert Boglárka emiatt beperli az Antall József Tudásközpontot” – írja Facebook-oldalán a Momentum.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/109674