Ezért rühellem a momentumosokat

2017. február 27. 12:15

Istenkém, hogy rühellem a momentumosokat, pedig nem kellene szegényeket, mert demokrata vagyok, szoci, liberális, bárki elmondhatja felőlem a véleményét, de a momentumosokat nem tudom megszokni.

2017. február 27. 12:15
Dévényi István
Válasz.hu

„Istenkém, hogy rühellem a momentumosokat, pedig nem kellene szegényeket, mert demokrata vagyok, szoci, liberális, bárki elmondhatja felőlem a véleményét, de a momentumosokat nem tudom megszokni.

Sok idegesítő dolog van a momentumosokban, ha az ember számba veszi, nem is egyszerű a végére érni a sornak. Talán az egyik legidegesítőbb dolog az, hogy a momentumosok azt hiszik, hogy ha jól kiismerik majd Magyarországot, akkor majd »magyarnak« tűnnek.

Ahogy mennek a vidéki lakossági fórumokra. Többnyire fiatalok, szakállasok, vagy kétnapos borostát hordanak és ártatlan szemmel folyékonyan hazudnak: bele a kamerába, bele a »pacekba«. Ezek mindig ilyenek, már az én időmben is ilyenek voltak: ha buli volt, az idegesítő bölcsésztarisznyával a vállukon – mert az is azt hirdette, hogy ők mások, hogy ők többek, meg jobbak - meghúzódva a sarokban sutyorogtak, hogy az ember rosszul érezte magát, ha próbált lazulni csak úgy, és nem az élet nagy dolgairól elmélkedett velük két füves cigi között. Világmegváltás, meg demokrácia, persze, de hogy a lányok lánynak öltözzenek, az már nem megy ezeknek, csak a gender hajukból (már elnézést) látni úgy ahogy, hogy melyikük micsoda egyáltalán.

(…)

Használati útmutató:

Az írás a stílusparódia stílusparódiája próbált lenni. Két forrásból táplálkozik: az egyik Mécs János Vidékiek című, 2013-as szatírája, a másik a Stefka István által jegyzett Gratulálok című, napokban megjelent publicisztika.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. február 28. 10:54
Eszterházyt élete végéig elkísérte az "Így gondozd a magyarodat!"-keltette felháborodás, Spírót a szarból jövő magyarok, ezt a Mécs ivadékot pedig addig, amíg hamarosan el nem felejtjük magát az "elkövetőt". Vannak olyan dolgok, amiket nem lehet kimagyarázni. A szemétség paródiában is szemétség.
jóember
2017. február 28. 00:05
Paródia, a paródia paródiája, ez teljesen lényegtelen. Ezeket a cikkeket nem sokan olvasták, viszont az M1 adását mindenki látta. Most már mindenki tudja ebben a kis országban, hogy ezek azok az alakok, akik utálják a vidékieket. Ez a lényeg! Ez most már olyan "kabátlopási ügy"-ként él tovább. A gondolat be van ültetve az emberek fejébe és majd alkalom adtán ezt csak elő kell hívni. A momentum pályája február 17.-én este kulminált. Tarlós István ekkor mondta el az M1 műsorában, hogy vissza fogják vonni a pályázatot. Most még taktikáznak egy kicsi de a döntést közvetlenül az előtt hozták Orbán Viktorral. Az a negyed millió aláírás komoly siker egy ilyen fiatal csapattól, de a legnagyobb sikerük az, hogy a fidesz komolyan vette őket és egyben ez lett a vesztük is. A gépezet beindult! Még egy darabig beszélnek róluk de mennek ők is a háttérben lármázó, jelentéktelen pártocskák közé.
Enmerkar
2017. február 27. 21:35
'Az írás a stílusparódia stílusparódiája próbált lenni.' - Rágyöttem magamtúú es. :-D
kálmi
2017. február 27. 21:16
Ezt játszásiból írta Dévényi, de amit írt én sem fogalmazhattam volna meg precízebben, hogy látom a liberós ifjú titánokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik