Nyílt levél Szanyi Tibornak

2017. február 26. 17:35

Én pszichiáterként ( nem pszichológus, tudod, az egy másik szakma) persze tudom értelmezni a helyzetet, de szerintem erre Te nem vagy kíváncsi. Ám érdemes lenne egy kollégát felkeresned mielőbb.

2017. február 26. 17:35
Haris Éva
Facebook

„Kedves Szanyi Tibor!

Döbbenten olvastam a médiában tova-tova gyűrűző interjúdat. A gojmotoros attrakciódnál még azt hittem, ennél már nincs lejjebb, de úgy látom, hogy mégis van.

Három éve elhagytam a szocialista pártot, pont az ilyen arcok miatt, de azóta sem ekéztem egyetlen volt tagtársamat sem, a volt pártomat sem, pedig gondolhatod, hogy lett volna információm is, okom is. Csak tudod, volt gyerekszobám. Úgy látom, Neked nincsenek ilyen görcseid.

Most viszont komoly identitászavarba sodortál. Tehát szerinted van egy férjem, az ingatlanmogul, tudod, aki délelőtt a rántáskavarás (mármint én kavarom a rántást, mert ez a családi munkamegosztás) közben odaszól, hogy ugyan drágám itt van 100 millió, gründoljál már valami ifjúsági mozgalmat, mert nem szeretném, ha unatkoznál. Aztán délután beugrik Rogán vagy Habony, hogy a Fidesz küldött 100 millát, ugyan vegyem már meg ezeket a fiatalokat egy kis mókára, hátha megszívatják a Szanyit, meg jól szétszabdalják a baloldalt. Most akkor melyik a frankó, Tibor? 

Hogy eleget tegyek a média egy részének is, délután kicsit akciózom a Szabó Palival ( elnézést a Pali megszólításért, hiszen személyesen nem ismerjük egymást), rácsörgök Sorosra, hogy jöjjön még egy kis zsé, aztán, hogy a kis Pilhálnak is igaza legyen, beülök a keverőpult mögé, hogy kicsit irányítsam ezeket a helyes fiatalokat, akik ugyan esetlenek, háromig sem tudnak számolni, de szakmámból adódóan a hipnózis csodákra képes. Talán csinálok még Falus Ferinek egy újabb vizes videót,( merthogy ezt is nyakamba varrta valamelyik lakájújság) de most nem lóval és kutyával, hanem talán tevével és mosómedvével – tudod, a keleti nyitás miatt. 

Furcsa, hogy Neked nem tűnt fel éveken keresztül, hogy az MSZP-ben is a fiatalokkal foglalkoztam, valószínűleg aludtál, amikor az ifjúsági előterjesztéseket mantráztam. Az sem tűnt fel, hogy fiatalokkal létrehoztuk a Klubnext mozgalmat. Igaz, erre Ti soha nem voltatok vevők, mert még a koporsóból is a képviselői igazolványt akarjátok lengetni, nem akartátok a saját utánpótlásotokat kinevelni.

Így találkoztam a Momentummal is, talán kicsit korábban, mint mások, és azonnal láttam, hogy azok közül az ifjúsági csoportok közül, amelyeknek figyelem és néha segítem a tevékenységét, mennyivel elszántabbak, mennyivel kiforrottabbak. 

Nagyon szívesen mondanám, hogy én vagyok a mágus, akiktől ez a csoport ilyen jó, de csalódást kell okozzak. Néhányukkal való rövid találkozásunkkor meglepődtem a profizmusukon, a stratégiai készségükön, a műveltségükön, az elszántságukon és az összetartásukon. Az a rossz hírem Neked és a pilhálféléknek, hogy nemhogy nem kellett tanácsot adni Nekik, de magam tanultam Tőlük, így egyetlen segítségnek maradt két tucat leharcolt szék és néhány asztal, ami a saját tagdíjukból bérelt szuterénjükben segített az elindulásban. A Fidesznek Soros György segített irodát intézni, nekik ennyivel én. 

Tudod, Tibor, mindig is szerettem, ha a pártjukból élő,( azt most éppen szembeköpő) világéletükben megélhetési politikusok turkálnak a zsebemben. Az is izgalmas, hogy Fidesz ügynöknek titulálsz a Fidesz kedvenc házi lapjában, a Pesti Srácokban nyilatkozva, de ezt az ügyvédem hamarosan intézi Veled.

Ennél azonban sokkal szomorúbb hírem van. Ha még senki nem mondta volna, lefőtt a kávéd, sem Rád, sem a Hozzád hasonlókra nincs már szüksége Magyarországnak. Tudom, hogy most minden manővert megpróbálsz, hogy EP képviselő maradhass, ha adhatok egy tanácsot, ez nem jó track, a Fidesz nem fog megvenni. Én évekkel ezelőtt visszavonultam, tedd Te is ezt. Add át a terepet azoknak a fiataloknak, akik képzettebbek, intelligensebbek, elegánsabbak és józanabbak mint Te. Most beleköptél a ventilátorba, de talán egy tiszta pillanatodban rájössz, hogy ez nem vezet sehová. Páros lábbal megpróbáltál belém szállni, hogy megtorold Fekete Győr András nevelő célzatú fricskáját. Végre megtudhattad, hogy nem érdemes más szervezet politikai akciójára rátelepedni. Szanyi Tibor, rossz hírem van. Ők a karó már, amire Te fel akartál kapaszkodni, de az általuk teremteni kívánt politikai kultúrába ez már nem fér bele. Ez piti. Nagyon. És Te a hős és bátor férfi keresel gyorsan egy nőt, akibe belerúghatsz, mert oda nem mersz visszamenni, ahol beletolták a nózidat a valóságba.

Én pszichiáterként ( nem pszichológus, tudod, az egy másik szakma) persze tudom értelmezni a helyzetet, de szerintem erre Te nem vagy kíváncsi. Ám érdemes lenne egy kollégát felkeresned mielőbb.

Üdvözlettel: 

Haris Éva”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanrizner@gmail.com
2017. február 28. 04:46
Nem szeretnék Haris Éva páciense lenni.
korupi
2017. február 27. 17:34
"Ám érdemes lenne egy kollégát felkeresned mielőbb". Nem Szanyi kapitány védelmében, de: Éva naccsád is megpróbálkozhatna az öngyógyítással, akkor talán javulna valamicskét az állapota.
csergolec
2017. február 27. 16:17
A félelem igazgat?? Megjelent ez a fiatal társaság,és összeszedet 266000 aláírást,máris beszart mindenki,akik eddig kényelmesen éldegéltek a politikából! Mára már minden oldalról köpködik őket rendesen.(a bal oldal meg már egymást is) Nagy dolog a "kenyérféltés"!! Azt nem tudom,nem tudhatom,hogy ez a fiatal garnitúra,mire alkalmas,meddig jutnak el,de jó látni,ahogy a "régiek",remegnek a kényelmes megélhetésük miatt.
balbako_
2017. február 27. 16:08
Magyar mondás borban az igazság! Szanyi kapitány beletrafált a komcsi milliárdos vett magának egy másik pártot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik