A Momentum lejáratta magát, Puch László és Gyurcsány Ferenc meg gazember

2017. február 24. 11:58

Haris Éva szerepe számomra világos, a gyanúm pedig az, hogy Haris Éván keresztül akár a Fidesz is pénzelheti a Momentum Mozgalmat. Interjú.

2017. február 24. 11:58
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
PestiSrácok

A budapesti olimpia meghekkelésén dolgozó Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője keményen beleszállt Önbe, amikor azt mondta, nem akar maga körül piros kabátos politikusokat látni.

Ah, nem is akartam elhinni, hogy tényleg ezt mondta az a fiatalember. Én azért mentem oda, hogy segítsek, erre tessék, ez történt. Utólag beláttam, hogy Fekete-Győr András előre begyakorolt szerepet játszott, az volt a célja, hogy a ‘Szanyit’ provokálja. Belém rúgott, kvázi felkapaszkodva a viszonylagos ismertségemre. Rákészült, hogy engem és az MSZP-t lejárassa, miközben ex-SZDSZ-es módra tolta a szövegét, simán végrehajtotta a kitalált feladatot az odakészített saját videósának, de közben alighanem lejáratta a mozgalmát, mivel csúnyán szerepet tévesztett.

Ön úriemberként reagált, pedig el is küldhette volna melegebb éghajlatra.

Az ominózus Nyugati téri akció után többen meg is kérdezték tőlem, hogy miért nem vágtam szájba Fekete-Győr Andrást, amelyre most is az a válaszom, hogy azért, mert az ügyet fontosabbnak tartottam. Tompítani akartam a botrány kéjes varázsát. Volt és van véleményem a történtekről és a Momentumról, de nem akartam veszélyeztetni az aláírásgyűjtés lényegét. (...)

Miután párttá alakulnak, MSZP-s szavazókat is maguk mellé állíthatnak. Az irigység, meg az aggódás beszél Önből? 

Miért lennék irigy egy fondorlatokkal teli, nem túl korrekt mozgalomra? Akár hiszi, akár nem, az MSZP-n belül már hónapok óta nyílt titok volt, hogy a Haris Éva gründol valamit, és milyen érdekes, hogy a Momentum mögött éppen Haris Éva, meg a pénze tűnik fel. Ez számomra világosan az Éva műve, mert ingatlanmogul férje segítségével megvan az a képessége, hogy finanszírozzon egy új alakulatot.

Vigyázzon! Amikor a PestiSrácok.hu elsőként megírta, hogy Haris Éva áll a Momentum mögött, akkor az ellenzéki sajtó, a 444.hu vezetésével álhírgyártással vádolt meg minket, szóval Ön is gyorsan álhírgyártó lehet a 444 címlapján. 

Márpedig én akkor is azt mondom, hogy ez számomra az Éva műve, ebben nincs kétségem. Lehet, hogy sokakkal még el lehet hitetni, hogy nulláról lehet hálózatot építeni, de mi tudjuk, hogy az kegyetlenül sok pénzbe kerül. A hálózatépítést aranyos, helyes, munkanélküli, fizetés nélküli szabadságon lévő fiatalok pont nem tudják megcsinálni. Ez bizony több százmilliós tétel, amelyet nem lehet csak úgy leakasztani a falról. Haris Éva szerepe számomra világos, a gyanúm pedig az, hogy Haris Éván keresztül akár a Fidesz is pénzelheti a Momentum Mozgalmat.

(...)

Amelyet azért maguknak köszönhetnek, hiszen a székházbulikon az MSZP rengeteget vesztett, míg egyesek, így például párttársa, Puch László kaszált. 

Nekem ez végtelenül fáj. Puch László két székházból is kipenderítette az MSZP-t. Előbb a Köztársaság térről, majd a Jókai utcából is mennünk kellett, hogy aztán Puch beköltöztethesse oda a saját cégeit. Puch László művelete maga a meztelen csiga hadművelet: az MSZP-nek se gerince, se háza ne legyen, de létezzen! Aki az MSZP-t kitúrta a ‘templomaiból’, az számomra gazember. A szememben ő gazemberré vált.

Miért nem számoltatják el? 

Nem vagyunk mi igazságszolgáltatás. Érdekes, hogy az igazságszolgáltatás mindenkire ráugrik, csak a nagyhalakra nem, tehát szerinte csupa tiszta ember alkotja a csúcsbrigádot. Ettől függetlenül az én ízlésem szerint politikai bűn a saját pártomat kétszer is kihajítani a házából, templomából.

A Köztársaság téri költözésben Gyurcsány Ferencnek is vastagon benne volt a keze.

Persze, ő adta az ideológiát, hogy miért kellett eljönnünk a Köztársaság térről. Igen, számomra ő is gazember.

Ezzel a gazemberrel akarnak éppen összefogni. Jó reggelt kívánok!

Én biztosan nem akarok vele összefogni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2017. március 01. 12:45
Tibi! Ezt nem csak tudtuk, tudjuk is!
Vampire
2017. február 26. 06:25
Haris Èva a a legmagasabb kaszt-a "zsicikommunista"-egyede.. A ti emberetek,Tibi..
durrbele
2017. február 25. 10:17
hiába dugta el az asszony a kannást csak megtaláltad.
Negue
2017. február 24. 21:48
Ehhez a cikkhez nem is lehet hozzászólni. Maximum ennyit: ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik