A reális cél 2022

2017. február 23. 21:05

Létre fogjuk hozni a cselekvés köreit, ami hozzásegíthet a kormány- és rendszerváltáshoz is. A rendszerbe a régi ellenzék is beleértendő. Interjú.

2017. február 23. 21:05
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Heti Válasz

Gondolkodnak pártszövetségben, netán koordinált indulásban?

A folyamat elején vagyunk, lehetetlen volna megmondani, merre visz az utunk 2018 tavaszáig. A dolgok mai állása szerint azt mondom: a Momentum a szövetségkötéstől és a koordinált jelöltállítástól is határozottan elzárkózik.

Ugye nem akarja azt állítani, hogy egyedül is képesek választást nyerni 2018-ban?

Nem ment el az eszünk. Természetesen nem állítom.

Céljuk egyáltalán leváltani az Orbán-kormányt?

Célunk a rendszer-, valamint a politikai-kulturális szemléletváltás, illetve, hogy érvényt szerezzünk egy új, alternatív víziónak Magyarországon. Ennek két módja van, amiből csak az egyik a parlamenti politizálás, a másik a parlamenten kívüli szervezet- és közösségépítés. Létre fogjuk hozni a cselekvés köreit, ami hozzásegíthet a kormány- és rendszerváltáshoz is. A rendszerbe a régi ellenzék is beleértendő.

Vagyis 2018-at elengedték, irány 2022?

A reális cél 2022 abban a folyamatban, amit a rendszerváltás befejezésének hívunk.

(...)

Támogatják a külhoni magyarok szavazati jogának megtartását?

Igen. Visszamenőleg nem veszünk el senkitől sem jogot.

(...)

Támogatják-e az EU-ba érkezett menekültek tagországok közötti szétosztását, kötelező kvóta alapján?

A kötelező kvótát személy szerint elutasítom. Egy nemzetállamnak sem mondható meg akarata ellenére, mit tegyen és mit ne tegyen, amíg nemzetközi jogot nem sért.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pot_ember
2017. február 24. 20:11
Ha 2018-ban nem jutnak be önálló pártként a parlamentbe, 2022-ben nemfognak kormányra kerülni koaliciós partnerként se (ha egyeltalán lesz még ilyen alakulat). Különben meg milyen céljaik vannak a kormányváltáson kívül, mit akarnak létrehozni, építeni, mit akarnak megőrizni, mit nem akarnak lerombolni, megszüntetni? Ezekre még nincs válasz! Lehet bármi! (egyenlőre a destruktivitás dominál)
Burmin
2017. február 24. 17:47
A cselekvés körei az olyan polgári körös csak szadi kiadásban ugye ? Azé a nyugdíjasoknak sem ment ám el az eszük FeGyA.. Orbán jól be van oda ágyazva...
Burmin
2017. február 24. 17:40
A cselekvés körei az olyan polgári körös csak szadi kiadásban ugye ? Azé a nyugdíjasoknak sem ment ám el az eszük FeGyA.. Orbán jól be van oda ágyazva...
Szőke Ciklon
2017. február 24. 17:23
Az arcuk az nem kicsi. demszky-féle anarchisták ezek, egytől-egyig. Olyan Pukli-2. Nekik is egyszer sikerült néhány embert megtéveszteniük. Valahonnét jött a pénz, de az csak addig jön, amíg eredményt(keresztbe tenni a kormánynak) tudnak felmutatni. Már az első lépésnél hibáztak, mert rosszul tették fel a kérdést, ők valójában csak azt akarták, hogy népszavazás legyen, amit akár elis bukhattak volna, a lényeg hogy,hosszú ideig erről szóljon a közbeszéd! Nem jött be! Csak azt érték el, hogy sokan megutálták őket. Szimpatizánsaikat, csak a többi balliberálistól tudják elvenni. Túl sok az eszkimó arra kevés fókára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik