Budapest lila rongyokba öltözött

2017. február 23. 17:29

A nép elvesztette józan ítélőképességét.

2017. február 23. 17:29
Szászi Áron
Mandiner

Szászi Áron írása

 

Főpolgármester Úr!

Mondhatom, nem vagyok abban a lelkiállapotban, hogy e percben megszokott frázisokat használjak, igazságérzetem azt parancsolja, hogy minden kertelés nélkül azt mondjam, amit e percben érzek.

Mikor még csak a remény sugara pislogott lelkünkben, akkor – kimondom – gyűlöltük és átkoztuk Budapestet, mert nem azokat a sportolókat láttuk benne, akik szenvedtek, akik mártírok lettek, hanem az országnak itt összefolyt piszkát: nyikhaj balliberálisokat, hazaárulókat, politikai haszonlesőket.

Szerettük, becéztük ezt a várost, amely az elmúlt hetekben a nemzet megrontója lett. Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fővárost: ez a város megtagadta a magyar sport ezeréves múltját, ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit és lila rongyokba öltözött.

Most hátraléptünk, de csak azért, hogy új lendülettel megint nekifussunk. Akik azt mondják, hogy szószegők lettünk, nem értik, hogy az igazi bátorsághoz bölcs belátás kell. Azt pedig érezzük mind, hogy a nép elvesztette józan ítélőképességét. Sokan még a mieink közül is az árulók oldalára álltak.

Meg vagyok győződve róla, hogy akik bűnösöknek érzik magukat, megtérnek, és hatványozott erővel segítenek a nemzeti reményekben tündöklő Budapest felépítésében. 2028 még előttünk áll!

Kapcsolódó cikkek

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. február 25. 16:46
kukasauto [Hozzászóló kiszűrése] 2017. február 24. 08:48 Nem véletlen hogy orbán retteg a nép véleményétől mert 2010 óta nincs mögötte többség" Mit nem mond elvtárs? Szintén először fordul elő 2010 ősze óta, hogy minden második válaszadó jónak vagy nagyon jónak értékelte az Orbán-kormány munkáját, ami összefüggésben van Orbán Viktor személyes népszerűségével – 5 százalékos erősödét követően 49 százalékon áll. Botka László 34 százalékos támogatottságával jelenleg a második legnépszerűbb ellenzéki politikus, Szél Bernadett LMP-társelnök (38 százalék) mögött.
catalina9
2017. február 24. 08:10
nem lila az, hanem vörös! "...Én már rég elveszítettem a fonalat, és akárcsak barátaim, az ilyen pártokat és egyéb politikai szervezeteket és aktivistáikat mind közönségesen bolsiknak tituláljuk, mert azt tapasztaltuk, hogy bármilyen ideológiát is fitogtatnak, az a bolsevizmus reinkarnációja..." Az új Leninfiúk is pontosan olyanok, mint a régiek, HAZAÁRULÓK, akik maguk előtt tolva a "népet", hatalmat akarnak.
GV0917
2017. február 23. 22:06
Budapest elárulta Magyarországot.
sztd
2017. február 23. 21:36
Ezek után Budapesten soha nem lesz Olimpia. Teljesen mindegy, hogy a kezdeményezőknek vagy az aláíróknak erről mi a véleménye. Teljesen mindegy, hogy magával az Olimpiával, vagy "csak" a kormánnyal van bajuk. Budapest már nagyon régóta maradi és destruktív város, amelyik fél a megújulástól, a kihívástól és a fejlődéstől. Csak arra képes, hogy önmarcangolva nézzen azokra, akik ezektől nem félnek. A kormányokat mindig korruptnak fogják látni, az egészségügyben, az oktatásban és a nyugdíjrendszerben sosem lesz elég pénz, a közbiztonságba is mindig bele lehet kötni (csodálom, hogy ez most kimaradt). Ilyen helyen örök marad a bukás kockázata, így soha többet nem fogja ezt egy politikai erő megkockáztatni. Minek tenné? Neki csak a munkája van vele, és ki tudja, hogy 3 ciklus múlva kié a haszon? Potens ellenzék most a pályázatra költött milliárdokkal is szívatná, márpedig az ellenzék nem marad örökké impotens! Szóval Budapest soha nem fog olimpiát rendezni. Én Debrecennel próbálkoznék. Annak a térdégnek jól jönne a fejlesztés, Szegedre ők is rátolhatnák a vizes részét, reptér is van, és sík terepen építkezni sem nehéz. Persze Szeged is jó választás lenne ugyanezért, és nem ártana, ha összekötnék őket autópályával. Előregyártott szerkezeteket pedig szét lehet szerelni, így kevés épület maradna újrahadznosítatlan (mondjuk az olimpiai stadion ilyen lenne).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik